דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 8, 2017

סלט שקדים ירוקים וירקות

מצרכים
1 כוס שקדים ירוקים פרוסים
3 ראשי שומר קטנים חצויים ופרוסים גס
2 צנוניות פרוסות דק
3 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים קצרים
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1/4 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
1 צרור עלי ראשד
1 בצל סגול פרוס דק
1 לימון קלוף, פרוס וחתוך לקוביות
1/2 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
כשעה לפני ההגשה מערבבים את כל החומרים, מתקנים תיבול ומגישים.

לברק על עגבניות ובטטה

פילטים של דג לברק או כל דג אחר על פרוסות עגבנייה, תפוחי אדמה,בטטה ובצל מתובלים בתיבול מינימלי, מכניסים לתנור והדג מוכן לאכילה לאחר 30 דקות. צולים את הירקות כמה שעות מראש ושומרים במקרר. בסמוך לארוחה צולים את הדגים ומחממים את הירקות. בסמוך להגשה מורחים מעט פסטו נענע, שנותן בוסט עוצמתי של רעננות.

מצרכים
4 דגי לברק שלמים במשקל 1/2 ק”ג (המשקל נטו) נקיים מקשקשים ואיברים פנימיים
4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1/2 ס”מ
2 בטטות קלופות ופרוסות בעובי 1/2 ס"מ
4 עגבניות פרוסות בעובי 1/2 ס”מ 4 עגבניות פרוסות בעובי 1/2 ס”מ
2 בצלים פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ
4-5 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוס
2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 עלי טימין
מלח
פלפל שחור
2 לימונים חתוכים לרבעים

להגשה:
1-2 כפות פסטו נענע

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
מכינים את הירקות: חולטים פרוסות תפוחי אדמה בסיר גדול עם שפע מי מלח כ-5 דקות עד שהם מתרככים מעט אבל לא רכים לגמרי,מסננים. יוצקים לקערה חצי מכמות השמן ומתבלים בחצי מכמות הפפריקה, המלח והפלפל.מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים בעדינות.
מסדרים בת…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody