רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 11, 2017

סברינה עם דובדבן כשל"פ

תמונה
סברינה עם קצפת ודובדבן מסוכר כמו פעם הגרסה לפסח ללא שמרים, עם קמח מצה וקמח תפ"א במקום קמח רגיל- אבל חגיגית וטעימה לא פחות מהמקור!!
חומרים ל-6 סברינות קטנות+עוגה בתבנית אינגלישקייק

לעוגה:
3 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 שקית סוכר וניל
1 כוס חלב חד פעמית שתיה קרה
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)קנולה
2/3 כוס קמח מצה דק לעוגות
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1 שקית אבקת אפייה כשרה לפסח

לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר

להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1 אינסטנט וניל צרפתי
1/2 כוס חלב



אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, כוס סוכר, סוכר וניל, חלב ושמן. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבניות משומנות ואופים 30 דקות, עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט.

הסירופ:
בסיר מביאים לרתיחה כוס מים וכוס סוכר. מבשלים ברתיחה 2 דקות עד שהסוכר נמס ומסירים מהאש.
מחלצים את הסברינות מהתבניות ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה. בעזרת כף מרטיבים בנדיבות את הסברינות בסירופ ,מצננים מעט.

מקשטים ומגישים:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ,אינסטנט וחלב לק…

צלי כתף עם שום ירוק ותפוחי אדמה

תמונה
החומרים (ל־10 מנות)
1 נתח כתף מרכזית טרי(מספר 5)אפשר קפוא(להפשיר היטב לפני הצלייה)
1/4 כוס שומן קנולה
2 ראשי שום ירוק (או 8 שיני שום רגיל) חצויים
16 בצלי שאלוט (או בצל רגיל קטן) קלופים
2 כרשות פרוסות גס
16 תפוחי אדמה קטנים קלופים
כורכום
3 עלי דפנה
1/2 צרור תימין
4 גרגירי פלפל אנגלי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 צרורות אספרגוס ירוק

אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר כבד, וצורבים בו את נתח הכתף בשלמותו עד שהוא משחים יפה מכל הצדדים. מוסיפים לתבנית צלייה את השום, הבצלים, הכרישות ותפוחי האדמה, מתבלים בעלי דפנה, כורכום תימין, פלפל אנגלי, מלח ופלפל שחור ומניחים מעל את נתח הבשר. יוצקים לתבנית כוס מים, מכסים בנייר אפייה ובנייר אלומיניום וצולים בתנור שחומם ל־160 מעלות במשך 4 שעות או עד לריכוך מוחלט. מצננים היטב ופורסים דק. מחממים לפני ההגשה.
לאספרגוס
קוטמים את הרבע התחתון של האספרגוס, חולטים לדקה וחצי במים רותחים מומלחים מעט ומצננים מיד במי קרח. שומרים בקירור עד להגשה. לפני ההגשה מחממים מעט או מגישים בטמפרטורת החדר לצד הבשר.
מקור המתכון מכאן עם מעט שינויים