דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אפריל 21, 2017

עוגת קצף וקצפת בגרסה הקלה

אנחנו אוהבים מתוק מי לא??אני חושבת שאפשר להפחית שומן וקלוריות מבלי לפגוע בטעם. לראייה לקחתי את העוגה הכי מתוקה ומלאת קלוריות הורדתי את הבצק הפריך החלפתי לבסיס טורט ואת המלית ערבבתי עם גבינה לבנה 3% ועוד כמה וכמה קיזוזים. הטעם ניפלא והנראות גם כן.
מצרכים לתבנית חד פעמית בינונית לבסיס העוגה 3 ביצים בגודל L מופרדות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
למרנג
3 חלבונים בגודל L
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון
מלית
1 מכל שמנת מתוקה 32%
125 גרם גבינת סקי 3%
1/2 כוס סוכר
1 כף אינסטנט וניל צרפתי
לקישוט
50 גר' שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה
בסיס העוגה-משמנים תבנית אפיה חד פעמית בינונית (26x 35).
מקציפים חלבונים במהירות בינונית כדקה,מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד שנוצר קצף יציב לא קשה. מקפלים את החלמונים עד לאחידות ומנפים פנימה את הקמח ואבקת אפיה.
מקפלים ויוצקים לתבנית. אופים בחום 170 מעלות כ-20 דקות.

מרנג- מעל אמבט בן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערית עם חלבונים וסוכר).
מערבבים את הסוכר והחלבונים עד להמסת הסוכר, מעבירים למיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף מבריק וקשה.
משמנים תבנית ומזלפי…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody