דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 8, 2017

פאי לימונענע חמוץ מתוק

פאי לימון עם בצק פריך, מעל קרם לימונענע סמיך ומעל הכל מרנג. את כל הטוב הזה רק אני וכלתי שתחיה אוהבות. בכל פעם שאני מכינה את הפאי הנפלא הזה כולם הופכים פרצוף,רוב הזמן אני מנסה לשכנע את כולם לטעום,הם לוקחים ביס עושים פרצוף "חמוץ" ועוברים לעוגה השנייה כי תמיד יש שתי עוגות אחת בחושה והשנייה מפונפנת.



מצרכים לתבנית פאי בקוטר 24 לבצק:
100 גר' חמאה מומסת
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
270 גר' קמח רגיל
למילוי:
1/2 כוס קורנפלור
1 כוס סוכר
1/2 כוס תרכיז לימונענע קפוא מופשר
כוס ו-1/4 מים
2 כפות גרדת קליפת לימון
60 גר' חמאה
3 חלמונים בגודל L
מרנג
3 חלבונים
1/4 – 1 כוסות סוכר דק(250 גרם)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה אבקת סוכר וחמאה עד לאיחוד טורפים פנימה את הביצה
מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מידי)
מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית מחוררים עם מזלג ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
מניחים סיר על אש נמוכה, ומערבבים את חומרי המילוי:
כוס סוכר, 1/2 כוס קורנפלור, כוס וחצי מים ו-1/2 כוס תרכיז לימונענע.
מביאים לרתיחה ומסמיכים תוך ערבוב מתמיד.
כשמגיע לרמת הסמיכות הרצויה, מורידים מהאש ומוסיפים 60 גר' חמ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody