דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 29, 2017

בורקס טורקי עם תרד וגבינות

בורקס תורכי לצד מלפפונים חמוצים וביצה קשה ככה בדיוק אני זוכרת אותו!!!בכל פעם שנסענו לעיר התחתית בחיפה חיפשנו את "בורקס העגלה" .בכל פעם כשרציתי להכין ראיתי לנגד עיני את כמויות השמן כשהבצק צף בתוכו וויתרתי. לאחרונה צצו ברשתות החברתיות כל מיני אפשרויות עם בצק עלים זה ניראה לי הרבה יותר קל ופחות שומן. כשהחלטתי להכין נזכרתי שיש לי בצק מופחת שומן אז למה לא לנסות???בקלות רידדתי את הבצק דק מאוד עם מעט שמן והתוצאה הייתה מעולה!!!חשוב!!!! המאפה במיטבו באותו רגע!!!




חומרים ל-5 יחידות
למילוי תרד פטה וגבינה צהובה
500 גרם עלי תרד טריים
250 גרם גבינת פטה/בולגרית מעודנת
200 גרם גבינה צהובה גלבוע
לבצק:
1 קילו בצק עלים מופחת שומן של מעדנות (תמונה)אפשר עם בצק עלים רגיל
1 כוס שמן קנולה, לפתיחת הבצק

לזיגוג וקישוט (לפני האפייה):
1 ביצה (גודל L)+ כף חומץ
שומשום (כחצי כוס)


אופן ההכנה
מכינים את המילוי:
מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
שוטפים היטב את התרד ומייבשים לגמרי, במייבש חסה או על מגבת. קוצצים גס בסכין.
מגרדים גס את הגבינות ומערבבים עם התרד הקצוץ אין צורך לתבל הגבינות מלוחות.
מרדדים את הב…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody