רשומות

מציג פוסטים מתאריך ספטמבר 15, 2017

טארט תפוחים קרם שקדים וקינמון

תמונה
התכנון המקורי היה להכין עוגת תפוחים בחושה,נכנסתי לבלוג שלי וחיפשתי מתכון(כן אני לא ממש זוכרת את כל המתכונים)היו כמה עוגות וגם טארטים ולא הצלחתי להגיע להחלטה סופית. התייעצות קלה עם בעלולי הוחלט להכין טארט תפוחים משגע עם בצק פריך וקרם שקדים.

מצרכים לתבנית פאי בקוטר 24
לבצק:
100 גר' חמאה מומסת
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
270 גר' קמח רגיל

קרם שקדים וקינמון:
100 גרם שקדים שלמים טחונים דק
100 גרם סוכר חום דמררה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1 ביצה בגודל L
1 כף קמח רגיל
1 כף חלב או מים קרים
2 תפוחי עץ גרני סמית בגודל בינוני

אופן הכנת הבצק
מערבבים בקערה אבקת סוכר וחמאה עד לאיחוד טורפים פנימה את הביצה
מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מידי).
מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית מחוררים עם מזלג ומכניסים למקרר ל-30 דקות.

הכנת הקלתית
מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומפזרים מעל שכבת אורז, או חומוס(רק על מנת שהבצק יישאר שטוח במהלך האפייה).
אופים את הבצק משך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170מעלות.
אחרי 15 דקות, מוציאים את הנייר עם האורז, ואופים את הבצק עוד 5 דקות.
מוציאים את הבצק מה…