דלג לתוכן הראשי

מרק פולים יבשים בכמון-אלבסארה


אתמול כשהכנתי את המרק עברה בי צמרמורת,הריח של הכמון ובכלל הזכיר לי את אימי ז"ל הבשלנית הצנועה,והאהובה על כולם .בכל פעם שמישהו היה חולה ולא משנה מה הבעיה הרפואית שלו הציעה להכין לו את המרק הזה,או מרק לח'שו-מרק סולת עם המון כוסברה ושום."תני לו צלחת מרק הוא יתחיל לרוץ" כך אמרה.
את הפולים קניתי קלופים בחנות תבלינים כך שתהליך הבישול וההכנה מתקצר.


  
מצרכים ל-6-8 מנות

2 כוסות פול יבש קטן קלוף
4 שיני שום טרי פרוס
1 כף אריסה פיקנטית
1 כפית פלפל אדום מתוק
1 כפית פלפל אדום חריף
1 כף כמון
1/4 כפית כורכום
מיץ מלימון שלם
מלח




אופן ההכנה


1.בסיר רחב שמים פולים,שום,מלח,כורכום ואריסה מוסיפים מים כ-3 ליטרים.

2.מבשלים כשעתיים עד לריכוך,לפני גמר הבישול מוסיפים כמון ומיץ לימון מבשלים עוד כ-10 דקות.

3.מועכים עם בלנדר מוט,אני משאירה מעט פולים שלמים.

4.להגשה: יוצקים מעט שמן זית וקוביות לחם קלוי.