דלג לתוכן הראשי

סלט בורגול ותרד חם


    סלט בורגול בתוספת גרגרי חומוס,תרד,עגבניות ועוד דברים טובים,תוספת מעולה למנה עיקרית בשרית/צמחונית.


 מצרכים
1 כוס בורגול גס
1.5 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף ירוק חתוך לקוביות
2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
מלח, פלפל שחור גרוס
300 גרם עלי תרד צעירים, ללא הגבעולים
1/2 כוס גרגירי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים או משימורים)
2 כפות נענע מיובשת
2 כפות לימון כבוש קצוץ

אופן ההכנה:
שמים בקערה את הבורגול, מוסיפים מים רותחים, מכסים בניילון נצמד ומשהים 20 דקות לספיגת הנוזלים ולריכוך הגרגירים.
בינתיים מחממים במחבת כבדה את שמן הזית, מוסיפים את השום, הפלפל החריף, העגבניות הטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים 5 דקות עד שמתקבל מעין רוטב.
מוסיפים את התרד והחומוס, ומטגנים דקה. מוסיפים את הנענע והלימון הכבוש, מערבבים שתי דקות ומכבים.
מאווררים את גרגירי הבורגול בעזרת מזלג, ויוצקים עליו את תכולת המחבת. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. מערבבים ומגישים.




**מתכון מכאן עם שינויים והתאמות