דלג לתוכן הראשי

גרנולה ביתית


   גרנולה ביתית בקלות, פריכה ,בלי המון סוכר הכי כייף להכין בבית, אפשר להוסיף או לשנות עם צימוקים, שבבי קוקוס קלויים, שומשום, פירות יבשים, אגוזים אחרים, שבבי שוקולד ועוד. שבבי שקדים או שקדים שלמים קצוצים .



   
מצרכים:
500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
2 כפות סוכר חום
100 גרם פקאן טבעי
100 גרם שבבי שקדים מולבנים
100 גרם חמוציות מיובשות
3 כפות קוקוס
2 כפות פשתן
4 משמשים אורגניים/רגילים
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
1/4 כוס שמן קוקוס
1/2  כוס דבש / סילאן
1/2 כפית מלח


אופן ההכנה

1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות, על טורבו .
2.קוצצים גס את הפקאנים ואת המשמשים לחצי.
3.מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ואת שמן הקוקוס,מערבבים.
 מוסיפים סילאן / דבש , מערבבים וטועמים, אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד סילאן (או מה שבחרתם). 
4.מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים.
 אופים 15 דקות מערבבים,אופים עוד עשר דקות.
5.מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין.
 



*** שומרים בקופסה אטומה.