דלג לתוכן הראשי

עוגת תפוחים ואגוזים


    עוגת תפוחי עץ הפוכה וטעימה במיוחד עם נגיעות קינמון רוטב טופי        צימוקים ואגוזי מלך קצוצים גס


מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לרוטב הטופי קרמל:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם (כוס) סוכר דמררה
1/2 קופסא שמנת מתוקה 38%(125 מ"ל)
2 תפוחים פינק ליידי חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
חופן צימוקים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 תפוח חתוך לפרוסות(להניח בתחתית התבנית)

רוטב טופי קרמל: 
בסיר בינוני מעל אש בינונית מניחים את חומרי הרוטב ומערבבים עד להמסה מלאה של החמאה והסוכר. מוסיפים את התפוחים,צימוקים,אגוזי מלך ומבשלים לעוד חמש דקות עד לריכוך התפוחים ולהסמכה נוספת, מצננים מעט.

לעוגה:
100 גרם חמאה רכה (להוציא עשר דקות לפני הכנת העוגה)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים בגודל L
1/4 1 כוסות קמח רגיל
1 שקית (10 גרם)אבקת אפיה
1 גביע יוגורט 3%

אופן הכנת העוגה
מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה,עוצרים מדי פעם ומערבבים עם מרית את הבלילה שנשארת בתחתית המיקסר. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שהן נבלעות.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח,אבקת אפיה והשמנת החמוצה לסירוגין בהדרגה עד שהוא נבלע בתערובת. 

הרכבת העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
משמנים היטב תבנית אפיה,מסדרים סביב את פרוסות התפוחים,מוזגים את רוטב הקרמל עם התפוחים,אגוזים,וצימוקים .
יוצקים את הבלילה מעל התפוחים ואופים למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.