יום חמישי, 4 בינואר 2018

עוגת תפוחים ואגוזים


    עוגת תפוחי עץ הפוכה וטעימה במיוחד עם נגיעות קינמון רוטב טופי        צימוקים ואגוזי מלך קצוצים גס


מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לרוטב הטופי קרמל:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם (כוס) סוכר דמררה
1/2 קופסא שמנת מתוקה 38%(125 מ"ל)
2 תפוחים פינק ליידי חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
חופן צימוקים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 תפוח חתוך לפרוסות(להניח בתחתית התבנית)

רוטב טופי קרמל: 
בסיר בינוני מעל אש בינונית מניחים את חומרי הרוטב ומערבבים עד להמסה מלאה של החמאה והסוכר. מוסיפים את התפוחים,צימוקים,אגוזי מלך ומבשלים לעוד חמש דקות עד לריכוך התפוחים ולהסמכה נוספת, מצננים מעט.

לעוגה:
100 גרם חמאה רכה (להוציא עשר דקות לפני הכנת העוגה)
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים בגודל L
1/4 1 כוסות קמח רגיל
1 שקית (10 גרם)אבקת אפיה
1 גביע יוגורט 3%

אופן הכנת העוגה
מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה,עוצרים מדי פעם ומערבבים עם מרית את הבלילה שנשארת בתחתית המיקסר. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שהן נבלעות.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח,אבקת אפיה והשמנת החמוצה לסירוגין בהדרגה עד שהוא נבלע בתערובת. 

הרכבת העוגה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
משמנים היטב תבנית אפיה,מסדרים סביב את פרוסות התפוחים,מוזגים את רוטב הקרמל עם התפוחים,אגוזים,וצימוקים .
יוצקים את הבלילה מעל התפוחים ואופים למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...