דלג לתוכן הראשי

לברק וירקות בתנור



  
מתכון מעולה!!! בדומה לדג המרוקאי המבושל בכל יום שישי החלטתי לאפות ולהוסיף ירקות שהיו במקרר.

לתוצאה טובה בעדיפות דג טרי!!!!



מצרכים למתכון
לדגים:
4 נתחי פילה לברק (אפשר גם מושט)
2 כפות שמן
2 שיני שום כתוש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור


הכנת הירקות:
1 פלפל צ'ילי אדום חריף חתוך לפרוסות
1 שומר חתוך לפרוסות
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות
1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
1 תפוח אדמה חצוי ופרוס דק
1 עגבנייה רכה פרוסה לפרוסות
3 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
חופן כוסברה
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 חצי כפית כמון
1 כף מלח
1/2 כוס מים


אופן ההכנה
1. מניחים בקערה לברק עם 2 כפות שמן זית ומתבלים בפפריקה חריפה,פפריקה מתוקה,כמון,פלפל שחור,ומלח. מערבבים היטב מכניסים למקרר.

2. מערבבים בקערית שמן,פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה,כמון,פלפל שחור,מלח ומים.

3. מניחים בקערה רחבה את כל הירקות ,יוצקים את תערובת התבלינים מעל ומערבבים היטב. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט.

4. שמים בתבנית התנור נייר אפיה ,מפזרים את הירקות על כל התבנית בשכבה אחת.

5. מניחים את הדגים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות. מוציאים את הדגים ממשיכים לבשל במצב גריל עוד כ-10 דקות עד להשחמה קלה. מחזירים את הדגים לעוד חמש דקות מפזרים כוסברה ומגישים.