דלג לתוכן הראשי

פאי פיסטוק שוקולד


את ההשראה למתכון קיבלתי מתוכנית הטלוויזיה "מאסטרשף של המתמודדת בר פינס" השופטים התמוגגו מהטעם וחשבתי שכדאי לנסות,שיניתי והתאמתי את כמויות החמאה בבצק ,טחינה קצח לא מצאתי השתמשתי בטחינה משומשום מלא יצא מושלם!!!!!



מצרכים לבצק (תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ):
250 גרם קמח
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
קורט מלח

לשכבת הפיסטוק:
כוס וחצי פיסטוקים, מקולפים לא קלויים
כפית מלח
2 כפות סוכר
3 כפות שמן

למלית השוקולד:
200 גרם שוקולד חלב
3 כפות טחינה שומשום מלא
3 ביצים בגודל M
1 כפית מחית וניל
כף קמח
כף אבקת שקדים
קורט מלח
1/4 כוס סוכר



אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה אבקת סוכר וחמאה עד לאיחוד, טורפים פנימה את הביצה מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מידי),מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית מחוררים עם מזלג ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

2. אופים כ-12 דקות(חצי אפיה) ב-180 מעלות.

3. מכינים את שכבת הפיסטוק: מעבדים במעבד מזון את הפיסטוקים, המלח, הסוכר והשמן עד לקבלת מחית אחידה.

4. מכינים את מילוי השוקולד: ממסים במיקרו את השוקולד בהדרגה,30 שניות בכל פעם. מוסיפים טחינה מערבבים היטב,מוסיפים ביצים,קמח,אבקת שקדים,מלח,סוכר ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

5.מורחים על הבצק החצי אפוי את שכבת הפיסטוק ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.

6.שופכים על הפאי את מלית השוקולד ומחזירים לתנור לעוד כ-25 דקות, עד שהמלית יציבה והבצק שחום.


***לקישוט השתמשתי עם מחית פיסטוק ופיסטוק טחון