דלג לתוכן הראשי

עוגת מספרים בצק שקדים פריך



היום יום הולדת שנתיים לנכד המתוק שלנו אופיר.
נכד מקסים שלי- יומולדת שמח שמח שמח, שתגדל, תפרח, תחייך את החיוך ההורס שלך ותמשיך לעשות אותנו מאושרים וגאים.
איזה מזל שזכינו באוצר הזה. אין לתאר בכמה אור, אהבה, חכמה ושמחת חיים הוא ממלא אותנו. תודה שלימדת אותנו אהבה ללא תנאים מהי, אין לנו מושג מה היה כאן לפניך. מי ייתן ותַמשיך להַרוות אותנו נחת,ושֶתמשיך להיות נהדר ומוצלח!
מאחלים לך את כל הטוב שבעולם. מגיע לך, ובגדול.
מקווים שתצליח לגמוע ולמצות מהכול.
שולחים לך המון מזל טוב, ואוהבים אותך בלי סוף.
מאיתנו סבתוש סבוש אלמוג אושרי אביטל ויובלי


לרגל המאורע החלטנו להכין ארוחת בוקר משותפת לכל המשפחה הקרובה.הכנתי  סביח בפיתות קטנות,טורטיות במלית ממרח פסטו, גבינת פרומעז,גמבה ועלי בייבי וטארטלטים במליות מלוחות ומגוונות.עוד היה שם קיש בטטה שיובלי הנכדה שלנו כל כך אוהבת.
גולת הכותרת הייתה עוגת הספרות. להכנת העוגה נעזרתי בקונדיטורית @אדווה חדד אישה מיוחדת במינה ומקצועית. 

                                                                                                           


בצק שקדים פריך
200 חמאה או מחמאה לפרווה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח רגיל
70 גרם אבקת שקדים מולבנים
75 גרם אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L


לקצפת לשתי השכבות
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד(להכניס למקפיא ל-10 דקות)
3 כפות אבקת סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת נפולאון 25%



לקצפת פרווה
500 מ"ל שמנת מתוקה של ריצ'
80 גרם שוקולד לבן פרווה מומס
3 כפות אינסטנט וניל


אופן ההכנה
להקציף שמנת מתוקה,להוסיף שוקולד מומס ואינסטנט ולהקציף עד לקבלת קצפת עמידה ונוקשה.



אופן הכנת הבצק
לעבד במיקסר עם וו גיטרה חמאה,קמח,אבקת סוכר ואבקת שקדים לתערובת פירורית
להוסיף ביצה ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
לעטוף בניילון נצמד ולהעביר לקירור שעה לפחות.
להדפיס את הספרה בגודל הרצוי לגזור סביב.
לחלק את הבצק ל-2 ולרדד על נייר אפייה כ-3 מ"מ גובהה,להניח את הספרה על הבצק המרודד, בעזרת סכין לחתוך את הצורה לקרר שוב את הבצק כשעתיים לפחות לפני האפייה.


לאפות בחום של 170 מעלות עד שהבצק זהוב (כ-15-18 דקות) לצנן היטב.

 אופן הכנת קרם חלבי והגשה
להקציף את הגבינה ואבקת סוכר כדקה,להוסיף את השמנת מתוקה ולהקציף עד לקבלת קצפת עמידה ונוקשה. 
להעביר לשקית זילוף עם צנתר עגול לזלף על האות הראשונה בצפיפות ולהעביר למקרר לארבע שעות לפחות.
להניח בזהירות את האות השנייה,לזלף מעל בצפיפות ולהניח פירות עפ"י בחירתכם.

***כמות הבצק מספיקה לשתי הספרות בגודל תבנית תנור סטנדרטית
***חשוב להניח את הפירות בסמוך להגשה
***את הכוכבים קרצתי עם חותכן כוכב