דלג לתוכן הראשי

רולדת קרם קפה שוקולד ואגוזים



12 שנים חלפו מאז מות אימי ועדיין לפני החגים מרגיש לי כאילו היא כאן לידי שואלת "ניקית מאחורי המיטה??הזזת את הספרייה ושפכת המון מים?? כי חייבים הרבה מאוד מים" מתגעגעת לכל ההכנות האחרונות סידור והחלפת כל הכלים עם כלים חדשים במיוחד לחג הפסח, אווירת החג הורגשה בכל פינה בבית ובשכונה. מתגעגעת המון!!!!!
אני מודה עוגות של פסח הכי טעימות,עם אגוזים,שוקולד,קוקוס קלילות במרקם ועשירות בטעם. מאתגר ומוצלח מאוד.
בבית הורי הייתה עוגת אחת ויחידה שאימי ז"ל הכינה, טורט אגוזים שוקולד וקוקוס המתכון כאן היו עוגיות בוטנים,קוקוס,עוגיות יין שלא אהבנו וזהו.



מצרכים לתבנית תנור

לעוגה

1 כוס(חד פעמית שתייה חמה) שקדים,אגוזי מלך,אגוז ברזיל קלויים בתנור וטחונים גס

1/3 כוס(45 גרם) קמח תופח לפסח/רגיל

1/4 כוס קמח מצה דק

4 ביצים בגודל L ,מופרדות

1 כפית תמצית וניל

1/4 (60 מ"ל)כוס שמן

1 כף מיץ לימון

קורט מלח

2/3 כוס(130 גרם) סוכר

לקרם קפה

1 מכל (250 מ"ל)שמנת מתוקה 38%

1/2 קופסת(40 גרם) אינסטנט שוקולד


1/4 כפית נס קפה מהול בכפית מים פושרים

1/2 כוס חלב (חד פעמי שתייה חמה)

לציפוי השוקולד


1/4 כוס(60 מ"ל) שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה רכה

2 כפות סילאן

לעיטור

100 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה

העוגה:

מחממים תנור ל-170 מעלות מפזרים את האגוזים ואופים כ-10 דקות תוך ערבוב.

מעבירים לקערה רחבה את האגוזים,מנפים את הקמח תופח,מוסיפים את הקמח מצות ומערבבים.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים היטב עם מעט חמאה.

בקערה נפרדת שמים חלמונים,תמצית וניל,שמן,מיץ לימון ומקציפים כ-2 דקות עד לקבלת מרקם סמיך.

את החלבונים וקורט מלח מעבירים למיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת בועות גדולות,מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף יציב לא נוקשה. מוסיפים את החלמונים ותערובת האגוזים ומערבבים בתנועות קיפול לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית,משטחים בעדינות ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

מחזיקים בשתי קצוות מקבילות והופכים על מגבת מטבח.מסירים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים את העוגה עם המגבת לצורת רולדה ומניחים לצינון.

הקרם קפה

במיקסר עם בלון הקצפה שמים שמנת מתוקה,אינסטנט,נס קפה וחלב ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

הציפוי

שמים שמנת מתוקה ושוקולד ממסים במיקרוגל בהדרגה עד לקבלת קרם חלק,מוסיפים סילאן וחמאה ממשיכים לערבב,מתקבל קרם מבריק וחלק.

לעיטור

ממסים שוקולד חלב ושמנת מתוקה בהדרגה ל-30 שניות בכל פעם עד לקבלת מרקם חלק.

ההרכבה

פותחים את הרולדה,מורחים קרם ומגלגלים בחזרה,מניחים את הרולדה על "התפר"(הסגירה)

מורחים את ציפוי השוקולד מעבירים למקפיא ל-10 דקות.

מזלפים פסים על הרולדה ומעבירים למקרר להתייצבות.