דלג לתוכן הראשי

עוגת גבינה יולו שוקולד לבן



   אם אתם כמוני אוהבים עוגות גבינה זו תהיה העוגה המושלמת בשבילכם.
   עוגה קרמית, נימוחה ,במתיקות מעודנת וגרסה מתאימה לפסח. אם תחליפו את העוגיות בתחתית היא תתאים לכל ימות השנה.
   

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

לבסיס
200 גר' עוגיות פתי בר
100 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון דק ומוסיפים את החמאה המומסת.
מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.
אם אין לכם תבנית סיליקון עם תחתית מזכוכית (תבנית מעולה לעוגות גבינה)אז משתמשים בתבנית רגילה.
מניחים נייר אפייה בתבנית עגולה בתחתית, סוגרים את התבנית גוזרים את היתר.
גוזרים רצועות ברוחב התבנית מרפדים גם סביב,ומגביהים מעט.
מעבירים את העוגיות עם החמאה ומהדקים (עם כוס)מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.

מצרכים לעוגה
6 ביצים בגודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
1-1/4 כוסות סוכר
1 ק"ג גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת כחצי שעה שתגיר נוזלים
1 מכל שמנת חמוצה 9%
1 יולו שוקולד לבן/ או שמנת חמוצה 9%(נוספת)
4 כפות שטוחות קורנפלור
3 כפות אינסטנט שוקולד לבן/וניל צרפתי
2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנת העוגה
מחממים תנור ל-180 מעלות, למלא 3/4 תבנית של התנור במים, מכניסים לתנור בחלק התחתון.
להקציף חלבונים עם כוס ורבע סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה, להניח בצד.
לטרוף עם מטרפה ידנית את החלמונים עם הגבינה, שמנת חמוצה, יולו שוקולד לבן,סוכר ווניל, קורנפלור,ואינסטנט עד שנוצרת בלילה אחידה וחלקה.
לקפל את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה וללא גושים.
להוציא את הבסיס מהמקפיא להעביר את כל הבלילה לתבנית.
להניח בזהירות את התבנית בחלק האמצעי של התנור מעל לתבנית עם המים שבתנור. לאפותרבע שעה בחום 200 מעלות. לאחר רבע שעה, להנמיך את חום התנור ל- 180 מעלות,לאפות כ-45 דקות לכבות את התנור,להשאיר את העוגה בפנים לצינון מלא.

לציפוי
אבקת סוכר