דלג לתוכן הראשי

פאי פקאן מייפל וגבינה



כמו בכל שנה חודש לפני חג השבועות אני מלקטת מתכונים של עוגות,סלטים,פשטידות ועוד...והשנה יש לי לא פחות מ-20 מוזמנים!!!! החג הזה מכניס בכולנו חשק להכין הכל!!!אז אחרי שראיתי כל כך הרבה מתכונים צדה עיני את המתכון של יהודית אביב "הלוחשת לאוכל" יהודית היא ההשראה שלי לרוב המתכונים בבלוג, כנסו לבלוג שלה יש עוד המון מתכונים מעולים וצילומים מדהימים!! המתכון הנפלא הזה משלב את מה שאני הכי אוהבת פאי פקאן ועוגות גבינה החלטתי לשלב את המתכון שלי מכאן ואת המלית גבינה הכנתי מהבלוג של יהודית עם שינויים והתאמות. 




מצרכים לבצק (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ)
250 גרם קמח רגיל
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
קורט מלח

למלית גבינה
225 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
250 גרם גבינת סקי 5%
3/4 כוס סוכר
כף קורנפלור מנופה
2 כפות אינסטנט וניל
1 ביצה בגודל L

לציפוי מייפל ופקאן
60 גר` חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
כוס סירופ מייפל
2 ביצים L
150 גר` חצאי פקאן לקישוט


קלתית מכינים ומקפיאים:
מערבבים בקערה חמאה מומסת ואבקת סוכר ,טורפים פנימה את הביצה,מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד(לא יותר מידי).מסדרים בתבנית מתפרקת לפאי מתחילים עם דפנות התבנית ומסיימים בתחתית, מחוררים עם מזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
אופים כ-15 דקות ב-170 מעלות,מצננים (משאירים תנור דולק).

למלית גבינה:
מערבבים יחד בקערה את הגבינות עם סוכר, קורנפלור,אינסטנט וניל וביצה עד לקבלת תערובת חלקה, משטחים את מלית הגבינה בקלתית האפויה למחצה.

למלית:
ממסים במיקרו חמאה,סירופ מייפל,וסוכר מערבבים עד שהסוכר נמס מצננים מעט,מוסיפים ביצים מערבבים במהירות ומוזגים מעל לתערובת הגבינה , מסדרים את הפקאנים סביב ואופים כ-40 דקות ב-170 מעלות.

מצננים היטב ומעבירים למקרר להתייצבות ל-4 שעות לפחות.