דלג לתוכן הראשי

חומוס תוצרת בית




בעלי שיחיה מבקש פעם בשבוע "לנגב" חומוס,מוותר על מנה בשרית,אני פחות. 
כשאני רואה את הכלים והמטבחים בכל מיני חומוסיות יורד לי החשק..מעדיפה להכין בעצמי את הרוב,לפעמים הולכים למסעדה ממש טובה,לא פחות מזה.
אז הגיע זמן חומוס אמיתי אסלי home made קניתי חומוס גרגרים מזן בולגרי ,השרתי יום לפני,טחנתי,תיבלתי,הוספתי רוטב מפלפלים ירוקים חריפים לימון,מלח ושמן זית.

מצרכים לכ-4 מנות
2 כוסות גרגירי חומוס בולגרי מושרה כל הלילה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפיות סוכר
מלח
כוס מים קרים מאוד
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס טחינה גולמית איכותית

לרוטב פלפלים ירוק חריף
3 פלפלים ירוקים חריפים
שמן זית
1/2 לימון סחוט טרי
מלח
2 שיני שום כתוש
פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה
1. מניחים את גרגרי החומוס בתוך סיר בינוני. יוצקים מים עד גובה כ-5 ס"מ מעל החומוס ומביאים לרתיחה.

2. מוציאים את הקצף ומוסיפים סוכר וסודה לשתייה ממשיכים ברתיחה עד שגרגרי החומוס רכים והמים התאדו. אם יש צורך להמשיך בבישול הוסיפו מים רותחים.
3. מקררים היטב.

4. מסננים ומוסיפים לחומוס את המלח טוחנים עם כוס מים. כשהוא מגיע למרקם גרגרי מוסיפים מיץ לימון ותוך כדי המשך טחינה מוסיפים את הטחינה. מוסיפים מים קרים לדילול במקרה הצורך.

5. מגישים עם שמן זית רוטב פלפלים חריף ופטרוזיליה.


לרוטב פלפלים
טוחנים במעבד מזון פלפלים חריפים ושום,מוזגים לצלחת מוסיפים מלח,מיץ לימון ושמן זית ומערבבים .