דלג לתוכן הראשי

ארנצ'יני מוצרלה וטימין






ארנצ'יני היא מנה שנולדה במטבח האיטלקי כחלק מהצורך לעשות שימוש בשאריות הריזוטו שאינן ניתנות לחימום חוזר.את הכדורים השמנמנים והפריכים מכינים מאורז לריזוטו או רגיל עם מוצרלה אפשר להוסיף פרמזן ולעטוף בפירורי לחם יפניים (פנקו)לאקסטרה קריספיות. ניסיתי עם פירורי לחם רגילים יצא מעולה!!!


מצרכים: ל-20-25 כדורים
להכנת האורז
1-1/2 כוסות אורז עגול לריזוטו או רגיל
2 כפות שמן
1 כפית מלח
3 כוסות מים
להרתיח מים,שמן ומלח, להוסיף אורז ולבשל עד לריכוך מלא
לצנן היטב.

250 גרם מוצרלה מגוררת של גד
צרור עירית קצוצה דק
3 עלי טימין קצוץ דק בלי הגבעול
2 ביצים בגודל L
מלח
פלפל
לטיגון:
פירורי לחם/פנקו
שמן קנולה לטיגון
להגשה:
עגבנייה טרייה מגורדת
עלי בזיליקום טריים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בעזרת הידיים את האורז עם הגבינה, ביצים ומתבלים בעירית, טימין,מלח ופלפל.
2. מערבבים היטב, יוצרים מתערובת האורז והגבינה כדורים בגודל פינג פונג ומכינים קערית עם פירורי לחם.

3.מעבירים את הכדורים למגש.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים כל כדור בפירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה.
5. מגישים עם מעט עגבניות מגורדות,בזיליקום,מלח,פלפל ושמן זית.