דלג לתוכן הראשי

סופריטו פרגית שום קונפי וטימין



   סופריטו מאכל מסורתי של ליל שבת שהוגש כמנה עיקרית אחרי הדג והמרק
 אחת המנות החביבות על בני משפחתי אפשר להחליף את העוף עם בשר בקר.

מצרכים ל-10 מנות
15 פרגיות חצויות
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
עלי טימין
2 ראשי שום קלוף
1 כוס שמן זית(לשום קונפי)
מלח
פלפל שחור גרוס
כורכום

אופן הכנת שום קונפי
בסיר קטן שמים את שיני השום וטימין ומכסים אותם בשמן זית.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה ( עד לריכוך).
מעבירים את השום לצנצנת זכוכית וסוגרים.(את השמן הנותר שומרים לטיגון תפוחי האדמה.)

אופן הכנת סופריטו
1.בסיר עמוק מטגנים(עם השמן קונפי אם חסר מוסיפים שמן)את תפוחי האדמה בשמן עמוק עד להזהבה,מניחים בנייר סופג.
2.מתבלים את הפרגיות במעט פלפל שחור גרוס וסילאן
3.משאירים מעט שמן בסיר ומטגנים את הפרגיות עד להשחמה קלה,מניחים בנייר סופג.
4.מעבירים את הפרגיות ותפוחי אדמה לסיר רחב,מתבלים במלח,פלפל שחור גרוס ומעט כורכום.
5.מוסיפים כוס מים חמים לסיר,מוסיפים את השום קונפי,ועלי טימין ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
6.מעבירים לתנור בחום 200 מעלות במצב גריל עשר דקות.