דלג לתוכן הראשי

עוגת תפוחים סוכר וקינמון




              עוגת תפוחים הפוכה, עוגת תפוחי עץ הפוכה וטעימה במיוחד עם נגיעות קינמון



תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מלתפוחים
2 תפוחי עץ קלופים, מנוקים מגרעינים ופרוסים
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
סוכר חום
קינמון
25 גרם חמאה
לעוגה
1-1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפייה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים
4 ביצים בגודל L
חמאה לשימון התבנית
אבקת סוכר

אופן ההכנה
-מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התחתית בנייר אפייה ומשמנים היטב את התבנית.
-מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות תפוח עץ, מוסיפים כפית קינמון וכף סוכר חום .
-מערבבים כחמש דקות מורידים מן האש.
-חותכים את התפוחים,כל חצי לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מזלפים מעל מעט טיפות לימון כדי למנוע את השחרת התפוחים. מוסיפים כפית סוכר חום ורבע כפית קינמון מערבבים,מסדרים את פרוסות התפוחים בתבנית באופן חופף. מתחילים מהחלק החיצוני ומתקדמים כלפי פנים.(שומרים את השאריות)
-מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות תפוח עץ, מוסיפים כפית קינמון וכף סוכר חום .
-מערבבים כחמש דקות מורידים מן האש,מצננים מעט.
-מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר וסוכר ווניל (אפשר לערבב ידנית ואפשר להיעזר במיקסר).
מקציפים כ-7 דקות ביצים שלמות, סוכר וסוכר ווניל לקצף תפוח ואוורירי, מורידים את מהירות המיקסר,מוסיפים את השמן ומיץ תפוזים ומערבבים,מוסיפים קמח בהדרגה רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה)
-יוצקים חצי מכמות הבלילה מעל התפוחים,מסדרים בהיקף התבנית את פרוסות התפוחים שנשארו ומפזרים את קוביות התפוחים שבישלנו מעט ,יוצקים את שאר הבלילה מיישרים.
-אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
-כשהעוגה עדיין חמה, מעבירים סכין סביב דפנות התבנית. מניחים על התבנית צלחת הפוכה והופכים בזהירות. 
-מחלצים את התבנית,מגישים חמים.

תחליפים:
לפרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה