דלג לתוכן הראשי

סלט קינואה חצי חצי


קינואה משתלבת כמעט עם כל דבר,פתחתי את המקרר הוצאתי כמעט את כל הירקות שהיו שם חתכתי ערבבתי תיבלתי ומאוד אהבתי.



מצרכים
כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה לבנה
2 כוסות מים
5 עגבניות שרי אדום/צהוב/, חתוכות לרבעים
1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות

2 שיני שום כתוש
1 גזר חתוך לקוביות
4 גבעולי עירית קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוץ גס
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/4 כוס כוסברה
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון בינוני
2 כפיות מלח לפי הטעם
פלפל שחור

אופן ההכנה:
שמים בסיר קינואה,כפית מלח,מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות.
מסירים מהאש שוטפים במי ברז מסננים.
בקערה גדולה שמים קינואה,שיני שום כתוש,כל הירקות,כוסברה,סלרי ופטרוזיליה.
בקערית קטנה מערבבים היטב שמן זית,לימון,מלח פלפל,מוסיפים את הרוטב מערבבים היטב ומגישים.