דלג לתוכן הראשי

חלות ולחמניות מקמח כוסמין


חלות ולחמניות מקמח כוסמין מלא וקמח לבן קריספי מבחוץ ורך מפנים הגרסה הבריאה יותר והכי חשוב טעימה מאוד
הוספתי אגוזי מלך בתוך הבצק ומעל שמתי שומשום מלא פשתן וקוואקר

מצרכים
360 מ”ל (1-1/2כוסות) מים פושרים (לפי ספיגה)
1 כף שמרים יבשים
280 גרם (2 כוסות) קמח חיטה לבן מנופה
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
1 ביצה בגודל L
2 כפות דבש
1 כף מלח
60 גרם (1/4 כוס) שמן זית 60 גרם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי:
ביצה טרופה ביצה טרופה
שומשום מלא, קוואקר,שומשום רגיל,פשתן

אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים: יוצקים מים לקערת המיקסר מוסיפים שמרים ודבש מערבבים ממתינים כמה דקת לתסיסה.
מוסיפים לפי הסדר: שני סוגי קמח, ביצים, סוכר,ושמן. מתחילים ללוש עם וו הלישה במהירות נמוכה. אחרי כ-3 דקות, כשהחומרים מתאחדים, מגבירים למהירות בינונית מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה,לשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק ונפרד מדפנות הסיר,מוסיפים מלח, ואגוזי מלך ממשיכים לערבל עוד 2 דקות.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים לכדור. מקמחים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
מעצבים חלות ולחמניות ומתפיחים: מעבירים את הבצק למשטח אפייה מקומח ומחלקים אותו ל-3. מחלקים כל חלק שוב ל-3 ומגלגלים לגלילים באורך 25 ס”מ. מחברים את החלק העליון של כל שלושה גלילים וקולעים לצמה.
מניחים את החלות הקלועות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 40 דקות.
כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-180 מעלות.
מצפים ואופים: מושחים כל חלה בביצה טרופה בעזרת מברשת סיליקון ומצפים בנדיבות בזרעים ודגנים.
אופים כ-25 דקות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב. מצננים על רשת.