דלג לתוכן הראשי

ריבועי גבינה דובדבנים ואגוזי מלך


עוגת גבינה עם בצק פריך זה טעים,מנחם ועושה לי טוב בלב. שיבצתי מעט דובדבנים יבשים ואגוזי מלך.


חומרים לתבנית בגודל 25x 35
לבצק (תחתית וציפוי):

2-1/2 (שתיים וחצי)כוסות קמח (350 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר (200 גרם)
150 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
2 ביצים בגודל L
1/4 כוס מים קרים
למלית גבינה ודובדבנים:
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
250 גרם גבינת שמנת 16% שומן(יש להוציא כרבע שעה מהמקרר)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל בטעם שוקולד לבן(80 גרם)
2 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר (200 גרם)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס דובדבנים יבשים (150 גרם)
חופן אגוזי מלך גרוסים גס
מעט חמאה למריחה בתבנית
להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
במעבד מזון (או בידיים, אם אין מעבד מזון) מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, כוס סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
מוסיפים 2 ביצים ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק.(אם הבצק יבש ופירורי מדי - מוסיפים כמה כפות מים. אם הוא דביק מאוד – מוסיפים עוד קצת קמח).
צובתים פיסות בצק ומשטחים בידיים 2/3 בתבנית עם נייר אפייה משומן בחמאה. עוטפים את שאר הבצק בניילון נצמד ושומרים במקפיא להתקשות חלקית.
אופים את תחתית הבצק 25 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 170 מעלות.
בקערה טורפים גבינות, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר וקליפת תפוז לתערובת אחידה.
מניחים על הבצק האפוי דובדבנים-מצמידים את חלקם בדופן התבנית ואת השאר מפזרים על כל הבצק. משטחים את מלית הגבינה על הבצק האפוי והחם. מוציאים את שאר הבצק מהמקפיא מגררים בפומפייה גסה מעל מלית הגבינה,מפזרים אגוזי מלך מעל.
מחזירים לתנור ואופים ב-170 מעלות עוד 45 דקות, להזהבה והתייצבות (אם מלית הגבינה מתחילה להשחים, מנמיכים את החום ל-160 מעלות).
מצננים ומעבירים למקרר ל-4-2 שעות לפני ההגשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.