דלג לתוכן הראשי

זיתים מרוקאים מבושלים


בבית הורי ז"ל הייתה גינה ענקית עם כבשים,תרנגולות הודו, עצי פרי, ירקות ועץ זיתים אחד ויחיד שנתן את פריו בשפע אבי היה מטפס על העץ מניח ניילון סביב העץ מנער ואוסף את היבול. לאחר מכן דאג לנקות, לגלען, ולהחמיץ את כל הזיתים בפחים ענקיים. כשהבשילו גילען והקפיא, ככה היו כל השנה וכל שבוע תבשיל זיתים בטעם אלוהי, עד היום אני לא מצליחה להגיע לטעמים כמו שאימי ז"ל בישלה..למרות שהילדים אומרים "בול כמו של סבתא"!!


מצרכים 
חצי קילו זיתים סורים מבוקעים או זיתים מבוקעים 
שמוכרים בשווקים במשקל,אל תקנו את הפושטים כמו מכינים באירועים 
זה טעם אחר לגמרי.
3 שיני שום קצוץ גס
4 עגבניות רכות מגוררות
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה חריפה
3 כפות שמן זית
חצי לימון כבוש חתוך לקוביות
1 כוס מים

אופן ההכנה
מניחים בסיר עמוק את הזיתים עם חצי לימון סחוט ומים עד כיסוי ומביאים לרתיחה,מסננים.
ממלאים מים ומרתיחים את הזיתים פעם נוספת.
מסננים ומעבירים לסיר את הזיתים,שום,עגבניות מגוררות,פפריקה,פלפל שחור,מעט מלח,ולימון כבוש ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב עד שרוב הנוזלים מתאדים (במרוקאית תק'ילייה),מוסיפים כוס מים ומבשלים כ-20 דקות.