דלג לתוכן הראשי

קציצות ארטישוק טחון עם אפונה


קציצות בקר עם ארטישוק עם אפונה אני מכינה פעם בשבועיים כשהבן הבכור(אושרי) מגיע. והפעם החלטתי לשדרג מעט את התבשיל המעולה הזה טחנתי את תחתיות הארטישוק עם בצל וכוסברה והוספתי לבשר הטחון. יצא מעולה!!! אני אומרת לכם תכניסו את הארטישוק לקציצה זה מטורףףף!!!מעכשיו אני מכינה בשיטה הזאת.
לקציצות
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל
חופן כוסברה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית קינמון (אל תוותרו )
1 פרוסת לחם רטובה וסחוטה היטב

3 ראשי ארטישוק

לרוטב
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
1 כפית כורכום
3 עלי סלרי עם העלים קצוצים דק
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות אפונה(סנפרוסט)
חבילת ארטישוק (סנפרוסט 3 חצאים לטחינה עם הבשר)
2 כוסות מים

אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים תחתיות ארטישוק למרקם גס,מוציאים ומניחים בקערת ערבוב עם הבשר הטחון. מכניסים למעבד מזון בצל, פרוסת לחם וכוסברה וטוחנים דק.
מוסיפים לקערה עם הבשר,מתבלים,מערבבים היטב ומניחים בצד עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל מטגנים עד להזהבה מוסיפים סלרי עם העלים ,מתבלים בכורכום,מלח, פלפל ומערבבים ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מכינים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג,פוחסים מעט ומעבירים לסיר,מבשלים כ-20 דקות.
שוטפים ומסננים את האפונה,חותכים את הארטישוק ל-4 מוסיפים לתבשיל,מתקנים תיבול, ממשיכים בבישול עוד חצי שעה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.