דלג לתוכן הראשי

עוגת שכבות אגוזים ריבה ושוקולד


שכבות של אושר..תיאור מדויק לעוגה הנפלאה הזאת. בשכבה הראשונה-אגוזי לוז שקדים ופרג,בשכבה השנייה ריבת תות ביתית שהכנתי לפני שהתותים נעלמו מהשווקים. בשכבה השלישית מוס שוקולד עם מעט נס קפה ולבסוף גנאש שוקולד ונוטלה.



מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לשכבת האגוזים:
4 חלבונים בגודל L
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 1 (175 גרם) כוסות אגוזי לוז
1/4 כוס (20 גרם) שקדים מולבנים
1/2 כוס פרג
1/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני

לשכבת הריבה:ריבת תות ביתית או מוכנה באיכות טובה

לשכבת השוקולד:
220 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים שלמות בגודל L
80 גרם סוכר

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 כף שוקולד נוטלה


אופן הכנה:
מכינים את שכבת האגוזים: מקציפים את החלבונים לקצף יציב תוך הוספת 1/4 כוס סוכר בהדרגה, המלח ומיץ הלימון.
טוחנים במעבד מזון את האגוזים, השקדים והסוכר מוסיפים את הפרג וקליפת הלימוןומערבבים.
מקפלים את האגוזים לקצף ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם לטמפרטורה של 170 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומקררים.
מורחים ריבת תות בעובי של 2 ס"מ ומיישרים סביב.
מכינים את שכבת השוקולד: ממסים את השוקולד, החמאה והקפה יחד. מקציפים ביצים שלמות וסוכר עד שמתקבלת תפיחה בהירה.
מקפלים את תערובת הביצים לתוך השוקולד ויוצקים מעל הריבה ותחתית האגוזים האפויה. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך 30-40 דקות.
החלק העליון של העוגה נוטה "להתפוצץ". אחרי שהעוגה התקררה אפשר ללחוץ עליו עם צלחת שטוחה על מנת ליישר אותו.
לציפוי:ממסים בצלוחית עמוקה מתאימה למיקרו,שוקולד,שמנת מתוקה ונוטלה מחכים דקה ומערבבים היטב עד למיזוג החומרים ,מוזגים על העוגה הצוננת,מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.


***השראה למתכון עם מעט שינויים מכאן