דלג לתוכן הראשי

פסטה אליו אוליו ולבבות ארטישוק


את הפסטה שלי אני מעדיפה קלילה עם שום ושמן זית,בלי רטבים "כבדים" את זה אני משאירה לילדים שלי.
לפני 10 שנים טעמתי פסטה כל כך עדינה עם טעמים נפלאים זה היה ביוון בכפר נידח, לקחו אותנו לערב פולקלור עם מאכלים מסורתיים סלטים טריים עם שמן זית מקומי גבינות ופסטה הכי טעימה שאכלתי.

מצרכים ל-3 מנות
1 חבילת פסטה (ברילה)
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום, פרוס
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
3 עלי טימין
פלפל צ'ילי טרי חתוך לרצועות (לפי מידת החריפות שאתם אוהבים)
8 לבבות ארטישוק משומרים בשמן זית(באיכות טובה)
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח, פלפל שחור גרוס
גבינת פרמזן, מגוררת או חתוכה עם קולפן
עירית קצוצה
חופן אגוזי מלך קלוי על מחבת יבשה


אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח, עד שהיא עשויה.
2. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את השום ופלפל צ'ילי כדקה.
3. מוסיפים את מיץ הלימון,עגבניות ולבבות ארטישוק, מלח ופלפל, מטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות.
4. מוסיפים מעט נוזלים מהפסטה,מסננים את הפסטה ומוסיפים לסיר,מבשלים עוד שתי דקות.
6. מכבים את האש ומוסיפים לסיר עירית, מערבבים בעדינות.
7. מסדרים בצלחת, מגרדים פרמזן ,מפזרים אגוזי מלך ומתענגים.