דלג לתוכן הראשי

מגולגלות ב-3 מצרכים


20 שנים פעם בשבועיים בימי חמישי העוזרת שלי חווה חברה טובה מגיעה לנקות,חווה בשלנית ואופה מצוין ואנחנו מחליפות מתכונים בכל הזדמנות. היא טועמת ראשונה את כל העוגות,עוגיות,תבשילים שאני מכינה לסופ"ש. בפעם האחרונה כשנפגשנו חווה הציעה לי מתכון למגולגלות אמרתי לה בהרמת גבה "מה חדש?? 3 מצרכים קלי קלות מתאים לך??"
אני: "אהה מכירה... בצק שק"מ?? היא:"לא יודעת איך קוראים לו מה שאני יודעת זה שהבצק הזה ליגת העל וכל מי שטעם התעלף תנסי מה יש לך להפסיד שלושה מצרכים"!!טוב הבנתי שזה בצק חש"ק (חמאה,שמנת מתוקה,קמח)אין תחליפים חווה הדגישה!!!לחתוך חתיכות רחבות!!!תאמינו לי עושה חשק הבצק הזה!!


מצרכים ל-4 רולדות כ-40 עוגיות
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
200 גרם חמאה
2-1/2 כוסות קמח אוסם תופח או קמח רגיל+אבקת אפיה (כוסות חד פעמי שתייה קרה)300 גרם


מלית תמרים:
500 גרם תמרים מגולענים בוואקום
50 גרם חמאה/מחמאה
200 גרם אגוזי מלך טחונים
1 כפית קינמון

דגשים:
1. אפשר להחליף את התמרים בוואקום בממרח תמרים.
2.לא ניתן להחליף את החמאה למחמאה ואת השמנת החלבית לצמחית.
3.חשוב לקרר את הבצק כשעה לפחות.
4.אם אתם משתמשים במלית תמרים בוואקום חשוב לקרר לפני השימוש.
5.שמרו את המאפה במקרר.


אופן ההכנה
לבצק
במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, שמנת מתוקה וחמאה מערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
מחלקים ל-4 כדורים שווים.

המילוי:
בקערה חסינת חום שמים תמרים,חמאה ומרככים במיקרו 30 שניות עד דקה.
לשים היטב ומטמיעים את החמאה לתוך התמרים, מוסיפים אגוזים טחונים וקינמון. מקררים היטב!!
מערבבים היטב ומחלקים כמספר עיגולי הבצק .מניחים את כדורי התמרים על נייר אפייה ומעל שמים עוד אחד מרדדים דק.
על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק לריבוע בעובי 3 מ"מ ,מגלגלים לרולדה סוגרים היטב את הצדדים.
מסמנים את הגליל בחריצים עם סכין. מעבירים למקרר לחצי שעה!!!
אופים בחום 170 כ -30 דקות.
מצננים כ-5 דקות מפזרים אבקת סוכר ופורסים את הרולדות.

חשוב לשמור במקרר לאחר האפייה.



אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להירשם כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש.
בצד ימין למעלה יש שלושה קווים ליחצו עליהם ורישמו את המייל שלכם♥♥♥

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody