קציצות בשר תפוחי אדמה ועגבנייה בתנור



בכל פעם כשמתחילים החגים אני אובדת עצות יש לי 400 מתכונים בבלוג ועדיין מנסה להמציא את עצמי,עכשיו מצטרפים לחג גם הנכדים שיהיו בריאים וצריך להתאים את הארוחות לכולם. הפעם נכנסתי לפינטרסט יש לי המון תמונות ורעיונות שאני שומרת לי. הכנתי את הקציצות שלי בדיוק כמו שאני מכינה בכל התבשילים מהבלוג בישלתי תפוחי אדמה חצי בישול
שהבשר לא יתייבש והעברתי לאפייה בתנור. הקטנים והגדולים אהבו מאוד.



מצרכים

כמות ל-6 אנשים
תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

4 תפוחי אדמה גדולים
1/2 מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כפית כורכום 
5 עגבניות בינוניות פרוסות לחצי ס"מ

לקציצות

1/2 ק"ג בשר בקר טרי
בצל בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית ראס אל חנות

לרוטב

כוס מים חמים 
1 כף שטוחה מלח
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה או יותר
1/2 כפית כמון
חופן כוסברה קצוץ דק


אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים תפוחי אדמה גדולים ל-1 ס"מ ומבשלים בישול חלקי בחצי מיץ לימון סחוט טרי + 1/2 כפית כורכום.

לקציצות
טוחנים במעבד מזון,פטרוזיליה,כוסברה ובצל מוסיפים לבשר הטחון. מתבלים במלח, כורכום, ראס אל חנות,פלפל שחור גרוס וכמון מערבבים היטב מניחים במקרר לחצי שעה.
מוציאים מן המקרר ויוצרים קציצות בקוטר ועובי 1 ס"מ בערך, שיתאימו לתפוחי האדמה.
מסננים את תפוחי האדמה ומקררים.
בתבנית עגולה או מרובעת מסדרים תפוחי אדמה,קציצה ועגבנייה(ראו בתמונה)מצמידים היטב את הירקות עם הבשר שלא יתפרקו.

לרוטב
מערבבים את כל המצרכים ויוצקים מעל לירקות והבשר שבתבנית.
מכסים את התבנית עם נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לשעה אפיה רגילה (רצוי להרטיב מידי פעם את התבשיל) מורידים את הנייר כסף ומבשלים עוד רבע שעה בגריל.

*אפשר להוסיף פלפל חריף ירוק 

תגובות

רשומות פופולריות