בראוניז כדורי רפאלו


  חוּמִיּוֹת או בְּרָאוּנִיז הן סוג של עוגות שוקולד רכים,נימוחים ופריכים הקרויות על שם צבען החום .כשאלמוג הציע להוסיף כדורי רפאלו (קוקוס עם חלב מרוכז)קפצתי משמחה!!!!רעיון מבריק וטעים שלא תשכחו את הטעם!!יאללה רוצו להכין ואל תשכחו לשתף אותי.



תבנית מרובעת בגודל 30*20 ס"מ 

מצרכים

150 גרם חמאה רכה


200 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה 70% מוצקי קקאו


1/4 כוס אבקת קקאו איכותית 


3/4 כוס קמח לבן רגיל 


1/4 כפית אבקת אפייה 


קורט מלח 


1 כוס סוכר לבן 


1/4 כוס סוכר חום כהה 


3 ביצים בגודל L 


1 כפית תמצית וניל איכותית

לכדורי רפאלו

150-200 גרם קוקוס 


180 גר' פחית חלב מרוכז 


25 גרם חמאה מומסת

ההכנה

מעבירים את החלב המרוכז לקערה, מוסיפים חמאה וקוקוס, מערבבים היטב ומשהים כשעתיים 

במקרר,יוצרים כדורים קטנים,מניחים במקרר עד להכנת העוגה.


אופן הכנת העוגה: 




מחממים תנור לחום של 180 מעלות.


משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ. 

מניחים בקערה חסינת חום את החמאה, סוכר חום,השוקולד והקקאו. 

מעבירים למיקרוגל עד להמסה מוחלטת ואחידה,מערבבים היטב.

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד. 

מקציפים את הסוכר הלבן, הביצים ותמצית וניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת 

תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך. 

מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. 

בהמשך מוסיפים את תערובת הקמח ומקפלים עד שנטמעת בתערובת. 

מניחים כדורי רפאלו בתפזורת בתחתית,שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. 

מוסיפים כדורי רפאלו מעל ואופים למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם 

מעט פירורים לחים עליו. 

מכבים את התנור בתום האפייה ומשאירים את התבנית בתנור למשך רבע שעה.



אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להירשם כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש.
בצד ימין למעלה יש שלושה קווים ליחצו עליהם ורישמו את המייל שלכם♥♥♥


תגובות

רשומות פופולריות