דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 25, 2018

פרסבורגר פרג ואגוזים

פרסבורגר רולדת שמרים מבצק דק ופריך עם המון מלית בדיוק כמו שאחנו אוהבים!!


מצרכים ל-2 רולדות בתבניות אינגליש קייק
לבצק:
300 גרם קמח רגיל
1/2 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1/2 כוס חלב פושר (100 מ"ל)
1 חלמון בגודל L
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח


1 ביצה טרופה להברשה


אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה שמים קמח,שמרים וסוכר מערבבים מעט. מוסיפים חלב,חלמון,חמאה ומלח. לשים עד ליצירת כדור בצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר(הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר).
למחרת מורידים מהנפח ומחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק בגודל 30X40 ס"מ. מורחים מלית פרג,מגלגלים לרולדה הדוקה, מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.

מתפיחים עוד חצי שעה ,מברישים בביצה טרופה. אופים בחום של 170 מעלות למשך 40 דקות, מצננים.


למלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
1 כוס שקדים פרוסים מולבנים (100 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס(100 גרם)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפיות תמצית וניל


מכינים…