דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ינואר 29, 2018

ריבועי פקאן ומייפל מטריפים

מצרכים לתבנית לפאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ מלבנית
לבצק:
100 גר חמאה
3/4 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
260 גר` קמח רגיל(שתי כוסות חד פעמית שתייה קרה)

למילוי:
100 גר` חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
כוס  סירופ מייפל טבעי של יד מרדכי
2 ביצים L
100 גר` פקאן גרוס גס או שבור לחתיכות
50 גרם בוטנים קלויים מלוחים חתוכים גס



אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בצק :
1.מערבבים בקערה חמאה מומסת ואבקת סוכר ,טורפים פנימה את הביצה,מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד(לא יותר מידי).
2.משמנים היטב את התבנית,משטחים את הבצק בתחתית התבנית ועולים מעט בשוליים, מחוררים עם מזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
3.אופים את הבצק כ-10 דקות מניחים בצד עד להכנת המלית.(משאירים את התנור דלוק)



למלית:
1.ממסים במיקרו חמאה,סירופ מייפל וסוכר מערבבים עד שהסוכר נמס,מצננים מעט.
2.מוסיפים את הביצים בכל פעם ביצה אחת מערבבים היטב,מוסיפים פקאנים שבורים ובוטנים ומוזגים בזהירות לבצק האפוי.
3.אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות עד שהמלית מתייצבת.
3.מוציאים מהתנור מחלצים  את הפאי כשעודנו חם,ממתינים עד שהמלית קרה  לפני שאפשר לחתוך לריבועים.
4. חותכים לריבועים ושומרים בקופסא אטומה.


להצטרפות לד…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody