דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 15, 2018

עוגת תפוחים סוכר וקינמון

עוגת תפוחים הפוכה, עוגת תפוחי עץ הפוכה וטעימה במיוחד עם נגיעות קינמון


תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לתפוחים
2 תפוחי עץ קלופים, מנוקים מגרעינים ופרוסים
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
סוכר חום
קינמון
25 גרם חמאה
לעוגה
1-1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפייה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים
4 ביצים בגודל L
חמאה לשימון התבנית
אבקת סוכר

אופן ההכנה
-מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התחתית בנייר אפייה ומשמנים היטב את התבנית.
-מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות תפוח עץ, מוסיפים כפית קינמון וכף סוכר חום .
-מערבבים כחמש דקות מורידים מן האש.
-חותכים את התפוחים,כל חצי לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מזלפים מעל מעט טיפות לימון כדי למנוע את השחרת התפוחים. מוסיפים כפית סוכר חום ורבע כפית קינמון מערבבים,מסדרים את פרוסות התפוחים בתבנית באופן חופף. מתחילים מהחלק החיצוני ומתקדמים כלפי פנים.(שומרים את השאריות) -מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות תפוח עץ, מוסיפים כפית קינמון וכף סוכר חום .
-מערבבים כחמש דקות מורידים מן האש,מצננים מעט.
-מערבבים …
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody