דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יוני 22, 2018

קציצות בקר ממולאות ארטישוק טחון

קציצות בקר עם ארטישוק ואפונה אני מכינה פעם בשבועיים כשהבן הבכור(אושרי) מגיע. הפעם החלטתי לשדרג מעט את התבשיל המעולה הזה טחנתי את תחתיות הארטישוק עם בצל וכוסברה והוספתי לבשר הטחון. יצא מעולה!!! אני אומרת לכם תכניסו את הארטישוק לקציצה זה מטורףףף!!!מעכשיו אני מכינה בשיטה הזאת.


לקציצות 500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל
חופן כוסברה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית קינמון (אל תוותרו )
1 פרוסת לחם רטובה וסחוטה היטב
3 ראשי ארטישוק
לרוטב
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
1 כפית כורכום
3 עלי סלרי עם העלים קצוצים דק
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות אפונה(סנפרוסט)
חבילת ארטישוק (סנפרוסט 3 חצאים לטחינה עם הבשר)
2 כוסות מים
אופן ההכנה
במעבד מזון טוחנים תחתיות ארטישוק למרקם גס,מוציאים ומניחים בקערת ערבוב עם הבשר הטחון. מכניסים למעבד מזון בצל, פרוסת לחם וכוסברה וטוחנים דק. מוסיפים לקערה עם הבשר,מתבלים,מערבבים היטב ומניחים בצד עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל מטגנים עד להזהבה מוסיפים סלרי עם העלים ,מתבלים בכורכום,מלח, פלפל ומערבבים ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
מוסיפים שתי כוסות מי…

חלות ולחמניות מקמח כוסמין

חלות ולחמניות מקמח כוסמין מלא וקמח לבן קריספי מבחוץ ורך מפנים הגרסה הבריאה יותר והכי חשוב טעימה מאוד הוספתי אגוזי מלך בתוך הבצק ומעל שמתי שומשום מלא פשתן וקוואקר

מצרכים
360 מ”ל (1-1/2כוסות) מים פושרים (לפי ספיגה)
1 כף שמרים יבשים
280 גרם (2 כוסות) קמח חיטה לבן מנופה
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
1 ביצה בגודל L
2 כפות דבש
1 כף מלח
60 גרם (1/4 כוס) שמן זית 60 גרם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
לציפוי:
ביצה טרופה ביצה טרופה שומשום מלא, קוואקר,שומשום רגיל,פשתן

אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים: יוצקים מים לקערת המיקסר מוסיפים שמרים ודבש מערבבים ממתינים כמה דקת לתסיסה.
מוסיפים לפי הסדר: שני סוגי קמח, ביצים, סוכר,ושמן. מתחילים ללוש עם וו הלישה במהירות נמוכה. אחרי כ-3 דקות, כשהחומרים מתאחדים, מגבירים למהירות בינונית מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה,לשים 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק ונפרד מדפנות הסיר,מוסיפים מלח, ואגוזי מלך ממשיכים לערבל עוד 2 דקות.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומגלגלים לכדור. מקמחים את קערת המיקסר ומחזירים את הבצק לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody