דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 12, 2018

עוגת שכבות אגוזים ריבה ושוקולד

שכבות של אושר..תיאור מדויק לעוגה הנפלאה הזאת. בשכבה הראשונה-אגוזי לוז שקדים ופרג,בשכבה השנייה ריבת תות ביתית שהכנתי לפני שהתותים נעלמו מהשווקים. בשכבה השלישית מוס שוקולד עם מעט נס קפה ולבסוף גנאש שוקולד ונוטלה.


מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לשכבת האגוזים:
4 חלבונים בגודל L
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 1 (175 גרם) כוסות אגוזי לוז
1/4 כוס (20 גרם) שקדים מולבנים 1/2 כוס פרג
1/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני

לשכבת הריבה:ריבת תות ביתית או מוכנה באיכות טובה

לשכבת השוקולד:
220 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים שלמות בגודל L
80 גרם סוכר

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 כף שוקולד נוטלה


אופן הכנה:
מכינים את שכבת האגוזים: מקציפים את החלבונים לקצף יציב תוך הוספת 1/4 כוס סוכר בהדרגה, המלח ומיץ הלימון.
טוחנים במעבד מזון את האגוזים, השקדים והסוכר מוסיפים את הפרג וקליפת הלימוןומערבבים.
מקפלים את האגוזים לקצף ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם לטמפרטורה של 170 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור…