דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 12, 2018

עוגת שכבות אגוזים ריבה ושוקולד

שכבות של אושר..תיאור מדויק לעוגה הנפלאה הזאת. בשכבה הראשונה-אגוזי לוז שקדים ופרג,בשנייה פאדג' שוקולד,בשכבה השלישית ריבת תות ביתית שהכנתי לפני שהתותים נעלמו מהשווקים ולבסוף גנאש שוקולד ונוטלה.


מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לשכבת האגוזים:
4 חלבונים בגודל L
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 1 (175 גרם) כוסות אגוזי לוז
1/4 כוס (20 גרם) שקדים מולבנים 1/2 כוס פרג
1/4 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני

לשכבת הריבה:ריבת תות ביתית מכאן או מוכנה באיכות טובה

לשכבת השוקולד:
220 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים שלמות בגודל L
80 גרם סוכר

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 כף שוקולד נוטלה


אופן הכנה:
מכינים את שכבת האגוזים: מקציפים את החלבונים לקצף יציב תוך הוספת 1/4 כוס סוכר בהדרגה, המלח ומיץ הלימון.

טוחנים במעבד מזון את האגוזים, השקדים והסוכר מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון ומערבבים.

מקפלים את האגוזים לקצף ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם לטמפרטורה של 170 מעלות, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומקררים.

מ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody