דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 26, 2018

עוגה בחושה ליים ויוגורט

את הבוקר שלי אני מתחילה עם לימון סחוט ומים פושרים. כשמתחיל לצוץ בשווקים הליים אנחנו קונים בכמויות סוחטים ומקפיאים בשקיות חד פעמיות לקרחונים. זה הרבה יותר טעים מלימון, אומנם בהשוואה ביניהם, הליים עשיר יותר באופן יחסי בוויטמין A, אך הלימון מכיל יותר אשלגן וחומצה פולית וברמה הכללית – שניהם מומלצים לצריכה יומית, על אף שעונת הליים היא קצרה יותר משמעותית(תחילתה עם בוא הקיץ והיא נמשכת פה חודשים אחדים. עם כל הליים שקניתי בין היתר הכנתי עוגת ליים בחושה מושלמת ומהירה, אם אין לכם ליים אתם יכולים להחליף בלימון.


מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
4 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר (200 גרם)
גרידת ליים או לימון (מלימון אחד)
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס מיץ ליים/לימון
150 מ"ל גביע יוגורט אקטיביה % 3.4
3 כוסות קמח תופח או רגיל +1 שקית אבקת אפייה
לציפוי
1 כוס אבקת סוכר
1 כפית חמאה מומסת
2 כפות ליים
גרידה מלימון ליים /רגיל אחד
אופן ההכנה
1.שמים בקערת המיקסר ביצים שלמות,סוכר,מלח וגרדת ליים. מקציפים עד שהבלילה תפוחה ובהירה.
2.מוסיפים את החמאה המומסת,מיץ ליים ויוגורט ומערבלים לתערובת אחידה.
3.מנפים ומקפלים בהדרגה את הק…