רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוגוסט 22, 2018

סביח עם חציל קלוי

תמונה
מקור השם הוא בראשי התיבות "סלט, ביצה, חציל" או "סלט, ביצה, יותר חציל". בשבת בבוקר לפני החמין חמותי המרוקאית הכינה לחמי העיראקי מגש גדול עם חציל מטוגן,ביצה חומה,תפוחי אדמה מבושלים,המון כוסברה פטרוזיליה,עמבה,בצל,סלט ירקות וטחינה כך נהגו לאכול את הסביח שלהם. ידוע לי כי סביח בלי חציל מטוגן לא נחשב,למרות זאת החלטתי להכין את הסביח שלנו בלי טיגונים מיותרים וטעמים נפלאים.


מצרכים ל-2 מנות
1 חציל בלאדי יפה מבריק וקל, קלוי על אש גלויה או גריל
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
מיץ מחצי לימון

תוספות לסביח
1 עגבנייה קצוצה דק
1 מלפפון קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה דק/כוסברה
1-2 מלפפונים כבושים במלח
4 כפות טחינה גולמית מדוללת במשקה סודה קרה מאד,2 כפות מיץ לימון ומלח
אריסה מדולל במעט מים
לימון כבוש לפי טעמכם עמבה(אני וויתרתי)
2 ביצים L
מלח ופלפל לפי הצורך
1-2 כפות שמן זית

להגשה

2-3 פיתות

אופן ההכנה:
מדליקים גריל בתנור על החום הגבוה ביותר.
מחוררים את החציל מניחים בתבנית עם נייר אפיה וקולים מתחת לגריל לוהט בתנור עד ריכוך מלא או כיריים באש גלויה.
מוציאים את בשר החציל למסננת קוצצים דק,מתבלים בלימון,מלח,שמן זית.
מרתיחים מים…