דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך ספטמבר 23, 2018

תהדיג אורז ותפוחי אדמה

בבלוג יש לי מתכון למקלובה עם חצילים עוף וכרובית. החלטתי להכין את התבשיל הזה אחרי שראיתי תוכנית של אהרוני בתבשילים מהסוג הזה אני מאוד סקרנית אם יצליח לצאת בשלמותו....יצא מעולה!!הוספתי מעט חמוציות וטנזיה מסביב. תיבלתי את המים הרותחים בכורכום שיהיה אחיד.



מצרכים לסיר בקוטר 26 ס"מ

3 כוסות אורז בסמטי (לא לשטוף)

מים לכיסוי האורז+כף מלח+ כפית כורכום

3-1/2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חצויים לאורכם

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

1 כפית שטוחה כורכום

קליפת לימון, מגורדת

חופן חמוציות

חופן צימוקים

1/2 כוס מים
חופן שקדים מולבנים קלויים במחבת יבשה


אופן הכנה:

1.מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים (כמו פסטה) כורכום וכף מלח כ -8 דקות.

2.ממליחים ומפלפלים את תפוחי האדמה. יוצקים לסיר 4 כפות שמן זית כשהוא חם ומסדרים את תפוחי האדמה בצורת פרח כשצידם החתוך כלפי מטה עד שהם זהובים יפה כ-5 דקות

3.מסננים ושוטפים את האורז במי ברז קרים.

4.שמים בקערה ומערבבים עם מלח, פלפל,חמוציות וצימוקים.

5.מניחים 1/3 מכמות האורז ומהדקים יפה לתחתית.

6.מוסיפים את שאר האורז, מיישרים ויוצקים את המים.

7.מכסים ומבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר שעה בדיוק.

8.מכ…

טרייפל תפוח בדבש

כבכל שנה את חג הסוכות אנחנו חוגגים  אצל גיסי אח של בעלי שיחיה. גם הפעם אני אחראית לקינוחים ועוד כמה וכמה תבשילים. הקינוח חייב להיות פרווה!!!כמו שאתם יודעים אני ממש לא אוהבת את הטעם המתוק והמרקם של שמנת צמחית. בתחילה רציתי להכין קינוחים אישיים לבסוף הגדלתי את הקינוח האישי לאחד גדול .יצא מקסים וקל להכנה.




טרייפל תפוח בדבש פרווה

מצרכים(כלי בנפח 2 ליטרים )

לקרם

2 מיכלים (500 מ"ל שמנת צמחית או שמנת מתוקה 38% חלבית)

1 קופסת (80 גרם)אינסטנט וניל צרפתי

לתפוחים בסירופ


2 תפוחים פרוסים דק

1 כוס מים

1 כוס סוכר

1 מקל וניל או תמצית וניל

1/4 לימון סחוט טרי

לבישול תפוחים בקינמון

2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ(פינק ליידי)

1 כפית קינמון

1 כף מחמאה

3 כפות מים

2 כפות סוכר חום כהה

להרכבת העוגה

עוגת דבש קנויה חתוכה לקוביות 2 ס"מ חופן גרגרי רימון
דגשים
1.ניתן להכין את הקינוח יום מראש 2.אפשר להחליף את השמנת צמחית בשמנת מתוקה,והמחמאה בחמאה.

אופן ההכנה

1. התפוחים בסירופ: מחממים בסיר את המים,סוכר,וניל ומיץ לימון עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שקוף. מצננים לגמרי. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומניחים בצד.

2. התפוחים בקי…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody