דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 4, 2018

חיתוכיות שוקולד ואגוזים

שילוב נפלא של אגוזים ושוקולד!!!
תבנית חד פעמית בינונית בגודל 27X32
כמויות בכוס אוניברסלית

מצרכים לבצק פריך:
210 (כוס וחצי) גרם קמח תופח (במתכון המקורי שילוב של קמח רגיל+קמח תופח)
140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון בגודל L
1/4 כוס מי סודה לשתייה

מילוי שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
50 גרם חמאה
200 גרם סוכר
1/2 כוס מים
כף אבקת קקאו
3 חלמונים בגודל L
כף קמח רגיל
100 גרם תערובת אגוזי פקאן ומלך קלויים (לא מלוחים) קצוצים גס
4 חלבונים בגודל L

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה
בצק פריך:
שמים במעבד מזון קמח מנופה, מוסיפים את החמאה ביחד עם הקמח לקבלת מרקם חולי, מוסיפים חלמון ומי סודה ומערבבים לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מכניסים למקרר לכחצי שעה.

מילוי שוקולד:
מבשלים על אש קטנה שוקולד, חמאה, סוכר, מים וקקאו. מערבבים עד להמסה מלאה.
מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים בהדרגה, יש לטרוף במרץ כדי למנוע התקרשות של החלמונים.
מוסיפים קמח ואגוזים ומערבבים. מניחים בצד לצינון.
מקציפים חלבונים לקצף יציב, מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד עד לקבלת מאסה אחידה.

הרכבה:
משמנים ומרפדים בנייר אפייה. מחממים תנור ל 180 מעלות.
מ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody