דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 11, 2018

מאפה מבצק פילאס תפוחים וקינמון

הכי אוהבת בצק פילאס משהו בין בצק עלים לבצק פילו,בצק דק אין צורך לרדד. הכנתי בבוקר טארט גבינה ותפוחים של @יהודית אביב מכאן נשארה מלית הוצאתי את הבצק מהמקפיא למקרר הפשרתי כ-5 שעות מלאתי והרי לכם מאפה טעים בכלום עבודה. אם בא לכם להשקיע מעט צירפתי תמונות מהרשת. רצוי וחשוב לעבוד עם בצק קר מאוד!!!!!.



מצרכים ל-4 מאפים בינוניים

חבילת (500 גרם) בצק פילאס (שלושת האופים)

מצרכים למלית תפוחים

4 תפוחי עץ גרני סמית חתוכים לקוביות+3 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר  3 כפות מים
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
25 גרם חמאה
1 ביצה למריחה וסוכר לפיזור


אופן ההכנה

להכנת המלית: מניחים בסיר סוכר ומים מבשלים עד לקבלת בועות גדולות,מוסיפים  חמאה (25 גר')תפוחים עם הלימון וקינמון מערבבים ומבשלים כ-10 דקות, מוסיפים אגוזי מלך, מעבירים למסננת ומצננים .
להרכבת המאפה: חותכים ריבוע בגודל 20x20 חותכים 8 רצועות ברוחב 1 ס"מ ואורך 10 ס"מ (ראו תמונה)מניחים מלית בקצה העליון סוגרים עם החלק המקביל ומהדקים עם מזלג את הקצוות. מניחים מעל רצועות שתי וערב וחותכים שאריות. מורחים ביצה ומפזרים סוכר,אופים ב-190 מעלות כ-25 דקות.