דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 20, 2018

אורז עם בשר הל וקינמון

את המנה הנפלאה הזאת אני מכינה כמילוי לעופיוניםבארוחות חג ושבת.כלתי שתחייה אוהבת את המלית ופחות אוהבת עוף היא מעדיפה בשר. כמו שאתם וודאי  יודעים ביום רביעי אני שולחת הודעה בוואטסאפ המשפחתי ושואלת את הילדים והכלות, מה הם מעדיפים לאכול?מי בדיאטה?איזה קינוחים בא להם?וכך אני מתארגנת לארוחת שישי.


מצרכים ל-5 מנות

1-1/2 כוסות אורז עגול
300 גר' בשר בקר טחון
1 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית הל טחון
50 גר' צנוברים קלויים על מחבת יבשה( לא הוספתי במתכון כי הילדים אוכלים מהתבשיל)
4 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
מלח ,פלפל
1 כפית פפריקה

אופן ההכנה

1.מכינים את הבשר: מטגנים את הבצל בשתי כפות
שמן מוסיפים בשר טחון ,פפריקה,הל טחון,מלח,פלפל מערבבים עד שהבשר
משנה את צבעו.
2.מכינים את האורז: מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית,מתבלים בכורכום
קינמון,הל טחון,מלח ,פלפל ומערבבים. מוסיפים שתיים ורבע מים,מכסים ומבשלים כרבע שעה. משאירים מכוסה עוד 10 דקות,מערבבים עם מזלג ,מוסיפים את הצנוברים והבשר מערבבים היטב.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody