דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 1, 2018

עוגת סולת ריבת תפוזים

עוגת סולת אוורירית בתוספת מיץ תפוזים טבעי וריבת תפוזים. מכינים אותה כמו טורט 
קצת מושקע עם הפרדת ביצים מה שגורם לעוגה להיות קלילה וטעימה מאוד בניחוח תפוז.



חומרים לתבנית בגודל 25 X30 ס"מ

1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס קוקוס טחון (100 גרם)
1 כוס קמח רגיל מנופה (140 גרם)
1-1/2 כוסות סולת (210 גרם)
3 כפות שקדים או אגוזי לוז טחונים
2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
6 ביצים מופרדות בגודל L
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1-1/2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי (360 מ"ל)
2 כפות קליפת תפוז מגוררת
1 כוס ריבת תפוזים ללא סוכר (240 גרם)

לסירופ:

2 כוסות סוכר
2 כוסות מים

לקישוט:

שבבי קוקוס יבש

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מס' 1 -קוקוס, קמח, סולת, אגוזי לוז ואבקת אפיה.
קערה מס'   2  -במיקסר עם בלון הקצפה מערבלים במהירות חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב מאוד.
בקערה מס' 3  -טורפים חלמונים ומוסיפים בהדרגה שמן,מיץ תפוזים,קליפת תפוזים וריבה. מוסיפים את תערובת הקמח(קערה מס' 1 )בהדרגה תוך כדי ערבוב.
מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את התע…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody