דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 3, 2018

רולדה שחור ולבן

מצרכים לרולדה אחת בתבנית תנור סטנדרטית

4 ביצים בגודל L מופרדות
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח (70 גרם)
2 כפות קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1 כף שמן
קליפת מגוררת מתפוז

מלית ווניל

1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
1 אינסטנט וניל צרפתי
1 כוס חלב
2 כפות אבקת נוגט



אופן ההכנה

לחמם תנור ל-170 מעלות.
משמנים תבנית תנור מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
מקציפים חלבונים (לבן) כחצי דקה ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים חלמונים,תמצית וניל וגרדת תפוז מקציפים לאיחוד. מוסיפים קמח מנופה,אבקת אפיה,קורנפלור ומערבלים לאט עד לאיחוד החומרים מוסיפים שמן ומערבבים מעט.
מחלקים את התערובת באופן שווה ל- 2 קעריות. לאחת מהתערובות מוסיפים את אבקת הקקאו מקפלים את התערובת עד לאיחוד.
מתחילים עם התערובת הבהירה ויוצקים ממנה למרכז התבנית (עיגול רחב). ממשיכים עם התערובת הכהה מעל, וכך הלאה עד לסיום התערובות. לוקחים שיפוד מעץ ומושכים מבחוץ כלפי פנים ליצירת דוגמא. (ראו בתמונה).
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגה זהובה. מכינים נ…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody