דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך נובמבר 21, 2018

פריקה ועדשים כתומות ברוטב עגבניות

"פריקה"- ראיתי קראתי והבנתי שזה דגן העשוי מגרעיני חיטה ירוקה שטרם הבשילה. את המאכל מכינים באמצעות קלייה או עישון. בשבוע שעבר ראיתי מתכון של רחלי קרוט הלא היא קרוטית המוכרת והידועה (בלוג מצוין כנסו לראות)נזכרתי שיש לי פריקה הוצאתי הכנתי,שיניתי מעט את המתכון בישלתי את הפריקה והעדשים בנפרד והוספתי לרוטב טעים במיוחד.



מצרכים ל-4 מנות
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים)
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כוס פריקה
1 כוס עדשים כתומות
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט או כמון


להגשה:
עלי כוסברה
לבנה עיזים,סומק,שמן זית,פיסטוק קלוי וקצוץ



אופן הכנה:
1. בוררים את הפריקה לפני הבישול. 

2. ב-2 סירים נפרדים ממלאים מים עד כיסוי העדשים והפריקה,מבשלים  (הפריקה דורש יותר זמן בישול)בודקים וטועמים אם הפריקה מבושל ,את העדשים מבשלים כ-5 דקות מזמן הרתיחה,שוטפים ומסננים מהנוזלים את שניהם.

3. מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הבצל,מערבבים בעזרת כף עץ עד שהבצל הופך שקוף ומטוגן …
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody