דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר 3, 2018

פתיתים מחיטה מלאה

מצרכים ל-6 מנות
4 כוסות פתיתים עגולים מחיטה מלאה
4 כפות שמן זית
3 עלי מרווה
1 כף עלי תימין
2 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קצוץ 1/2 צ'ילי אדום חתוך לפרוסות דקות
2 כוסות גרגירי חומוס מקופסה
4 כפות מיץ לימון סחוט
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפתיתים במי מלח, לפי הוראות היצרן ומסננים מוסיפים מעט שמן ומערבבים
2. במחבת רחבה מחממים היטב את השמן עם המרווה, השום והתימין, מוסיפים את הבצל ופלפל צ'ילי
וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את החומוס והפתיתים ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, כורכום, מלח ופלפל ומבשלים יחד עוד שתי דקות.
5. מסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.

פרגיות עם שומר ולימון

את התבשיל הנפלא הזה אני מכינה המון בכל מיני וריאציות עם אפונה,עם פולים או ארטישוק . אימי ז"ל נהגה להכין את התבשיל הזה עם שומר בלבד!!!תמיד אמרה "לא מערבבים כל ירק יש לו את הטעם שלו"אתם אוהבים צ'יק צאק ותבשילים כאלה צריך סבלנות תנו לו את הזמן שלו"אז אימאל'ה נתתי לו ככה לבד בלי תוספות ויצא מעדן!!!

מצרכים (4-6 מנות):
4 שומר טרי(תבחרו קטנות ושמנמנות) 6 פרגיות קטנות (הן פחות שמנות) 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות צרור כוסברה קצוצה 1 לימון חתוך לפרוסות 4 כפות שמן זית מלח לפי הטעם 1 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית פלפל לבן 1/2 כפית כורכום 1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
1.מחממים שמן בסיר גדול , מוסיפים בצל ופלפל חריף מטגנים עד להזהבה קלה. 2.מתבלים בכורכום,מלח,פלפל לבן ופלפל שחור,מערבבים, פותחים מעט את התבלינים. 3.שוטפים ומייבשים את העוף ומכניסים לסיר, מטגנים שתי דקות מכל צד,מוסיפים מים עד לכיסוי. 4.חותכים את השומר לרצועות רחבות ,מוסיפים לתבשיל מנערים טיפה שכל הנוזלים יגיעו לירק,מבשלים  כשעה. 5.חותכים פרוסות לימון מוסיפים לסיר,מבשלים 10 דקות נוספות עד שנספגים רוב הנוזלים,…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody