דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר 28, 2018

קציצות בקר עם כל מה שנשאר

כשאני רוצה שאושרי(הבן שלי) יקדים את ביקורו(אני ממש רוצה), אני שולחת לו תמונה מהתבשיל הזה. הבחור אנין טעם אוכל כל מיני מאכלים בכל המקומות בעולם ולבסוף שואל "אימא מה קורה?אז אני מבינה שהוא מתגעגע לתבשיל האהוב עליו. בדר"כ אני מכינה עם אפונה, גזר ,תפוחי אדמה,הפעם הכנתי עם ירקות שונים מכל מה שנישאר,יצא כל כך טעים הזכיר לי את התבשילים שאימי ז"ל הייתה מכינה עם הטעמים העמוקים והריחות ששיגעו את כולם.

קציצות בקר עם ירקות
מצרכים

לקציצות
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל
חופן כוסברה
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 כפית קינמון (אל תוותרו )
1 ביצה(לא חובה)

לרוטב
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 כפית כורכום
3 עלי סלרי עם העלים קצוצים דק
3 כפות שמן קנולה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס ברוקולי (סנפרוסט)
2 כוסות אפונה(סנפרוסט)
6 יח' ארטישוק חתוך לרבעים(סנפרוסט)
חופן שעועית ירוקה דקיקה(סנפרוסט)
2 כוסות מים

אופן ההכנה
במעבד מזון קוצצים כוסברה ובצל
מוסיפים לקערה עם הבשר והתבלינים מערבבים היטב ומניחים בצד או במקרר עד להכנת הרוטב.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל מטגנים ע…
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody