דלג לתוכן הראשי

קציצות דגים במעטפת פלפל שושקה


 קציצות דגים אני מכינה לעיתים רחוקות, הילדים לא אוהבים אני והחצי מאוד. הפעם החלטתי לשנות מעט את הנראות,הוספתי גמבה לתערובת הקציצות ומלאתי פלפל שושקה-פלפל ארוך אדום ומתוק, הטעם נפלא הילדים טעמו ואהבו מאוד.



לקציצות
1 קג' דג בורי טרי מפולט(ללא עור)
3 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 גמבה בינונית
2 כפות שמן זית
2 כפות פירורי לחם או פרוסת לחם מיום קודם רטובה וסחוטה היטב

לרוטב
2 פלפלים יבשים חריפים/מתוקים
2 גזרים חתוכים לפרוסות
15 שיני שום פרוסים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות רכות חתוכות לקוביות
2 כוסות מים (כוס חד פעמי)
חופן כוסברה
2 כפות לימון כבוש
1 כף אריסה מתוקה
6 פלפל שושקה מאורכים חתוכים לרוחב ונקיים מגרעינים (השארתי את הגבעול)


אופן ההכנה
-קוצצים דג בסכין חדה כמחצית מהכמות ואת השאר טוחנים במעבד מזון עם השום בצל,גמבה,כוסברה ופטרוזיליה.
-מתבלים בכל התבלינים לפי הרשימה,מערבבים היטב ,מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב
-בסיר רחב יוצקים שמן זית מחממים מעט, מוסיפים פרוסות גזר ועגבניות מערבבים מבשלים כ-5 דקות.

-מתבלים בפפריקה,מלח,פלפל,כמון,מערבבים עוד דקה,מוסיפים מים, רסק עגבניות ,לימון כבוש,אריסה ושום מביאים לרתיחה.

-משרים את הפלפלים היבשים במים פושרים,מוציאים מהמים ומנקים היטב את הגרעינים והקרומים הלבנים,מוסיפים לסיר,מבשלים את הרוטב כחצי שעה.(אם חסרים נוזלים מוסיפים)

-מוציאים את תערובת הדגים,חוצים את הפלפל שושקה וממלאים עד כיסוי כל שטח הפלפל.

-מוסיפים את הפלפלים הממולאים לסיר,מוסיפים כוסברה , מתקנים תיבול מבשלים עד לספיגת רוב הנוזלים.


אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להירשם כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש.
בצד ימין למעלה יש שלושה קווים ליחצו עליהם ורישמו את המייל שלכם♥♥♥

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מגולגלות ב-3 מצרכים

מעמולים בריבוע