קציצות דגים במעטפת פלפל שושקה


 קציצות דגים אני מכינה לעיתים רחוקות, הילדים לא אוהבים אני והחצי מאוד. הפעם החלטתי לשנות מעט את הנראות,הוספתי גמבה לתערובת הקציצות ומלאתי פלפל שושקה-פלפל ארוך אדום ומתוק, הטעם נפלא הילדים טעמו ואהבו מאוד.



לקציצות
1 קג' דג בורי טרי מפולט(ללא עור)
3 שיני שום
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 גמבה בינונית
2 כפות שמן זית
2 כפות פירורי לחם או פרוסת לחם מיום קודם רטובה וסחוטה היטב

לרוטב
2 פלפלים יבשים חריפים/מתוקים
2 גזרים חתוכים לפרוסות
15 שיני שום פרוסים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות רכות חתוכות לקוביות
2 כוסות מים (כוס חד פעמי)
חופן כוסברה
2 כפות לימון כבוש
1 כף אריסה מתוקה
6 פלפל שושקה מאורכים חתוכים לרוחב ונקיים מגרעינים (השארתי את הגבעול)


אופן ההכנה
-קוצצים דג בסכין חדה כמחצית מהכמות ואת השאר טוחנים במעבד מזון עם השום בצל,גמבה,כוסברה ופטרוזיליה.
-מתבלים בכל התבלינים לפי הרשימה,מערבבים היטב ,מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

להכנת הרוטב
-בסיר רחב יוצקים שמן זית מחממים מעט, מוסיפים פרוסות גזר ועגבניות מערבבים מבשלים כ-5 דקות.

-מתבלים בפפריקה,מלח,פלפל,כמון,מערבבים עוד דקה,מוסיפים מים, רסק עגבניות ,לימון כבוש,אריסה ושום מביאים לרתיחה.

-משרים את הפלפלים היבשים במים פושרים,מוציאים מהמים ומנקים היטב את הגרעינים והקרומים הלבנים,מוסיפים לסיר,מבשלים את הרוטב כחצי שעה.(אם חסרים נוזלים מוסיפים)

-מוציאים את תערובת הדגים,חוצים את הפלפל שושקה וממלאים עד כיסוי כל שטח הפלפל.

-מוסיפים את הפלפלים הממולאים לסיר,מוסיפים כוסברה , מתקנים תיבול מבשלים עד לספיגת רוב הנוזלים.


אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להירשם כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש.
בצד ימין למעלה יש שלושה קווים ליחצו עליהם ורישמו את המייל שלכם♥♥♥

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מגולגלות ב-3 מצרכים

שושנים ורדרדות עם פטנט

מעמולים בריבוע