עוגת טחינה סילאן טופיפי



   עוגה בחושה, קלה להכנה ובעלת מרקם נעים, בשילוב טחינה, סילאן,קוקוס ושוקולד צ'יפס בטעם כרמל. 
     עוגה נפלאה עם תבנית מיוחדת יוצאת יפייפיה.



מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ או (ל-2 עוגות אינגליש קייק):
הכמויות בכוס מידה אוניברסלית

1.5 כוס קמח רגיל(210 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 כוס קוקוס(100 גרם)
1 כוס סוכר חום כהה(240 גרם)
4 ביצים בגודל L
3/4 כוס שמנת מתוקה 38%
1/4 כוס ממרח טחינה
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס שוקולד צ'יפס בטעם קרמל/שוקולד או שוקולד מריר קצוץ גס


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק ומצפים את          התבנית בשכבת קוקוס, כולל בדפנות.
2. מנפים את הקמח,מוסיפים קוקוס ומניחים בצד.
3. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר למשך כ- 5 דקות עד שהבלילה מתבהרת ותפוחה.
4. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה עד שהיא נטמעת בתערובת.
5. מערבבים טחינה וסילאן ומוסיפים לבלילה בזרם איטי תוך הקצפה איטית, מוסיפים את הקמח, אבקת            אפייה והקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את הבלילה לתבניות, מוסיפים מעט שוקולד צ'יפס ואופים למשך כ- 40 דקות ב-170 מעלות.
7. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה ומקררים היטב לפני ההגשה.





אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להירשם כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש.♥♥♥














תגובות

רשומות פופולריות