עוגת וופלים משודרגת


   שבוע יום הולדת לנכד ולכלתי שיחיו,ואני מרותקת למיטה עם שפעת הכי קשה שהייתה לי בחיים!!!בעודי מתכננת תכניות מישהו מלמעלה חושב אחרת. אתמול הצלחתי להתאושש מעט אז קמתי למטבח בודקת מה יש לי במקפיא ובמזווה ומתחילה להרכיב "עוגה" טוב נו לא ממש עוגה יותר בכיוון הכנתי מראש הוצאתי מהמקפיא מרחתי והכל בחצי שעה.(לכם ייקח מקסימום רבע שעה)



מצרכים
1 חבילת וופלים מרובעת(6 יח' בחבילה)

למלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי טחון במקום
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
1 כוס שקדים טחונים מולבנים (100 גרם)
1 כוס אגוזי מלך טחונים(100 גרם)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפיות תמצית וניל

מכינים מלית פרג:
מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון, תמצית וניל,קליפת לימון ותפוז ומערבבים היטב. מסירים מהאש מוסיפים שקדים ואגוזי מלך. מצננים מעט לפני השימוש.

למלית גנאש שוקולד חלבה:
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
50 גרם חלבה
1 כף נוטלה

מכינים גנאש שוקולד:
מכניסים לכלי מתאים שוקולד מריר,שמנת מתוקה ונוטלה מעבירים למיקרוגל לדקה,מוציאים מחכים כמה שניות מערבבים,מוסיפים חלבה מכניסים למיקרוגל לעוד חצי דקה,מערבבים היטב.

למלית קרם וניל:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 קופסה (80 גרם)אינסטנט פודינג וניל צרפתי
1/2 כוס חלב

מכינים קרם וניל:
מקציפים את השמנת ,אינסטנט וניל צרפתי וחלב עד לקבלת קצפת יציבה.

מרכיבים את העוגה: מניחים ואפל אחד על רשת שתחתיה תבנית, יוצקים כ-3 כפות פרג ומורחים באופן שווה. מניחים מעל ואפל נוסף, יוצקים קרם וניל ומורחים בעדינות. מניחים מעל וופל נוסף יוצקים גנאש שוקולד ומורחים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר הוופלים והמלית. מסיימים ומצפים עם גנאש שוקולד.

לקישוט
פירורי וופל,חלבה,נשיקות מרנג

תגובות

פרסום תגובה

רשומות פופולריות