דלג לתוכן הראשי

פאי ללא גלוטן כשל"פ במילוי בשר וצנוברים


   לחם כשר ללא גלוטן ממולא זה שיחוק!!הבצק נוזלי מעט לא דומה לבצק רגיל, כדאי להרטיב את הידיים שיהיה נוח לביצוע. אפשר למלא בכל מה שאתם אוהבים,חשוב שהמלית תהיה מעט יבשה ומתובלת. . 




מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

350 גר' קמח שמרים (תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח )

1 ביצה בגודל L

50 גר' מחמאה רכה מאוד

100 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים

1 כף סוכר

1 כף שטוחה מלח


ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.מכניסים לקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והסוכר מערבבים ומוסיפים את המחמאה,ביצה ומים.

3.ממשיכים בערבול איטי עד לאיחוד החומרים.

4.מוסיפים את המלח ממשיכים בלישה כ-4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש(הבצק רך מאוד וזה בסדר )

5.משמנים את הידיים יוצרים כדור מהבצק מחזירים לקערה ומתפיחים כשעה לפחות.

6.משמנים תבנית לפאי או תבנית עגולה רגילה עם נייר אפייה,מניחים חצי מכמות הבצק בתבנית, מיישרים עם כף טבולה במים(הבצק נוזלי מעט) את החצי השני משאירים בקערת המיקסר עד להכנת המילוי.

7.מסננים ומוסיפים את מלית הבשר מעל לבצק,מוסיפים את שאר הבצק מעל לבשר בכל פעם מעט עד לכיסוי מלא,מיישרים עם כף טבולה במים.

8.מכסים ומתפיחים במקום חמים עוד חצי שעה.

9.מורחים ביצה טרופה ושומשום.

10.אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות או עד שהלחם מקבל צבע זהוב .

למילוי בשר

500 גרם בשר בקר טרי טחון

1 בצל בינוי קצוץ דק

2 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף פפריקה חריפה

1 כפית כמון

2 שיני שום כתוש

חופן כוסברה קצוץ דק

מעט פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח

חופן צנוברים קלויים במחבת יבשה

אופן ההכנה

1.מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

2.מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהוא משנה את צבעו.

3.מוסיפים את התבלינים, כוסברה והשום,ממשיכים לערבב ולפורר עוד שתי דקות, מצננים היטב.


מוזמנים לקבוצת האוכל במטבח עם יפצ'וק

תגובות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

המתכונים שהכי אהבתם

רוזלך - מאפה שמרים ממולא במבחר מליות של לנדוור

עוגת מספרים בצק שקדים פריך

שושנים ורדרדות עם פטנט

מגולגלות ב-3 מצרכים

מעמולים בריבוע